Лісівники Черкащини порахували збитки, які завдала буря

Лісівники Черкащини порахували збитки, які завдала буря

Черкащина 1 липня опинилася в зоні дії потужного циклону, який завдав катастрофічних руйнувань на території кількох районів області. Найбільше постраждали від негоди райони в зоні діяльності Золотоніського, Канівського та Черкаського лісгоспів. Про це «Новій Добі» повідомили в обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Варто зазначити, що працівники державної лісової охорони першочергово займалися розчищенням доріг загальнодержавного й місцевого значення, звільненням ліній електропередач від повалених дерев та допомагали ліквідовувати наслідки стихії у приватному секторі. Загалом же до ліквідації пошкоджень від буревію долучилися понад півтори сотні працівників від лісового господарства.

Наразі вже є попередні дані щодо пошкодженого буревієм лісу на території держлісфонду. В основному ураган понівечив та потрощив різновікові соснові насадження.

По Золотоніському лісгоспу найбільше постраждали Вільхівське та Деньгівське лісництва – лісові насадження пошкоджено на загальній площі у майже 500 гектарів.

Понад 400 гектарів лісу постраждали у Канівському лісгоспі, з них понад 300 гектарів – по Софіївському лісництву, решта – по Михайлівському. На майже 10 гектарах доведеться робити суцільні санітарні рубки.

У Черкаському лісгоспі стихія пошкодила 420 гектарів лісу (Свидівське та Мошнівське лісництва). З них майже на 13 гектарах насадження знищено суцільно.

В найбільш стислі терміни працівники лісової охорони ліквідують наслідки буревію, з метою недопущення поширення шкідників. На тих ділянках, де ліс знищений повністю, навесні будуть створені нові лісові культури.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x