Боремося з комарами за допомогою трав

Боремося з комарами за допомогою трав

Комарі – маленькі кровососи, які часто суттєво псують літній відпочинок. Їхні укуси лишають по собі невелику припухлість і алергічну реакцію, яка може тривати від декількох годин до кількох діб.

Є багато різних способів відлякування комарів, наприклад, магазинні засоби, але використовувати їх наважуються не всі – через хімічний склад. Існують природні засоби, які відлякують комарів, а також дають додатковий бонус – свіжий аромат.

1. Часник. Сильний аромат часнику йде від сірчаних сполук, які він виробляє. Це прекрасне рішення для відлякування комарів подалі від будинку. Роздавіть зубчик сирого часнику і помістіть його там, де комахи потрапляють до вашої оселі – біля вікон та дверей.

2. Кориця. Аромат цієї спеції набагато приємніший, ніж часнику, але комарі її ненавидять. Додайте трохи кориці в гарячу воду і помістіть контейнер поряд з вітальнею.

3. Базилік. Ця рослина поряд з входом у ваш дім не даватиме комахам потрапляти всередину. Його запах дуже неприємний для них і триматиме їх подалі. Поставте невеликий горщик з базиліком біля входу у ваш будинок або в кутку в кімнаті. Ви можете також використовувати висушені листя в кімнатах, щоб відлякувати комах.

4. Чебрець. Насіння чебрецю корисне для відлякування цих набридливих комах, які потрапляють у наші будинки та сади. Підсмажте трохи насіння чебрецю, і нехай аромат розсіється по всьому будинку.

5. М’ята. Свіжий аромат цієї трави неприємний для крихітних комах. Посадіть м’яту в своєму саду або в горщику на кухні. Використовуйте сухе листя у невеликих кімнатах, наприклад, у спальні.

6. Гвоздика. Дим смаженої гвоздики є одним із найкращих природних засобів від комах. Помістіть кілька зубчиків на невелику тарілку і підпаліть їх, щоб випустити сильний аромат. Або зв’яжіть кілька зубчиків разом і покладіть поряд із вхідними дверима.

7. Розмарин. Упродовж багатьох століть люди використовували листя та ефірну олію цієї рослини як інгредієнт у природних ліках. А для того, щоб захистити вашу шкіру від комарів, нанесіть трохи ефірної олії на відкриті ділянки. Щоб використовувати його як засіб від комарів, спаліть кілька висушених листків або зробіть концентрований чай.

8. Цитронела. Ця трава відома своїм смачним лимонним запахом, який особливо неприємний для більшості комах. Помістіть кілька гілочок трави в кутах кімнати, де ви хочете відлякати комарів. Ви також можете заварити листя окропом – його аромат розсіється по всій оселі.

9. Чорний перець. Сильний пряний аромат буде стримувати надокучливих комарів від спроб проникнути до вашого будинку. Подрібніть кілька горошин чорного перцю і розмістіть їх по кутках кімнат.

10. Евкаліпт. Запах листя евкаліпта відлякує комарів та інших настирливих комах. Підпаліть кілька листків евкаліпту, і нехай дим розсіється по всьому будинку. За бажання можна також відварити кілька листків у каструлі з водою – пари відженуть комах.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x