Черкаські рятувальники за допомогою квадрокоптера перевіряють торф

Черкаські рятувальники за допомогою квадрокоптера перевіряють торф

Черкаський міськрайонний відділ Управління ДСНС у Черкаській області змінює тактику попередження та реагування на пожежі в природних екосистемах. Відтепер можливі загорання будуть шукати з неба. Для цього вже активно використовують квадрокоптери. Про це “Нова Доба” дізналася в управлінні ДСНС України в Черкаській області.

Мобільна група Черкаського міськрайонного відділу Управління ДСНС разом із місцевими волонтерами провели черговий рейд, під час якого за допомогою літального апарату дослідили значну територію Ірдинських боліт та торфовищ.

Як відомо, із настанням спекотною погоди значно ускладнюється оперативна пожежна обстановка, посуха підвищує загрозу виникнення пожеж в лісах та на відкритих територіях, зокрема в місцях залягання торфу. Завдяки таким рейдам вдається за короткий термін оглянути значні території здійснювати їхній глибинний моніторинг.

Відомо, що пожежі в екосистемах потребують залучення значних сил та ресурсів пожежно-рятувальної служби, проте, найбільш складними залишаються пожежі торфовищ. Боротьба із вогнем тут може тривати не один день і навіть тиждень. Контролювати поширення вогню, який залягає на глибині дуже складно. А збитки, навіть якщо не заважати на погіршення екології на значній території, обраховуються сотнями тисяч гривень.

Розгорнувши спостережний пункт на краю села Ірдинь, запустивши квадрокоптер по спеціальним відміткам рятувальники впродовж години здійснили перевірку протипожежного стану торфовищ, що залягають навколо цього населеного пункту. Під час розвідки загорань виявлено не було.

У подальшому співробітники Управління ДСНС сподіваються таким чином своєчасно та на ранніх стадіях виявляти невеликі осередки загорань, що дозволить максимально ефективно використовувати наявні у Служби порятунку техніку та ресурси.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x