Черкащанин став сенсацією на чемпіонаті України з пожежно-прикладного спорту

Черкащанин став сенсацією на чемпіонаті України з пожежно-прикладного спорту

7 липня завершився XXV чемпіонат України з пожежно-прикладного спорту серед юнаків, який тривав три дні. Участь у змаганнях взяла і юнацька збірна з Черкаської області. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Управління ДСНС у Черкаській області.

Програма змагань включала чотири традиційні для цього виду спорту види, підйом по штурмовій драбині у вікно учбової вежі, подолання стометрівки із перешкодами, пожежна естафета та бойове розгортання.

Саме черкащани і створили на цих змаганнях найгучнішу сенсацію. Автором її став Святослав Палій з Канева, який виграв індивідуальну першість з підйому по штурмовій драбині у вікно навчальної вежі. Видатне досягнення для будь якого спортсмена, але якщо зважити на те, що Святославу для цієї перемоги знадобилось лише 45 днів підготовки, то це взагалі здається фантастичною подією.

– Хлопця ми помітили на обласних юнацьких змаганнях на Кубок Олексія Жирного в Золотоноші, де він попри «гливку» техніку виконання вправ, зумів перемогти більш досвідчених спортсменів, – пригадує своє перше знайомство із Канівським «самородком» Ігор Дубина, тренер збірної. – Ми запросили його до нашої команди і після кількох зборів взяли до Харкова. Як показали змагання, не прогадали. Переконаний, якщо спортсмену вдасться повністю опанувати хитрощі цього спорту, у подальшому він зможе досягнути значних успіхів. – переконаний Ігор Іванович.

Головною метою цих змагань є сприяння розвитку пожежно-прикладного спорту і його популяризації в державі, а також змагальний процес підвищення спортивної майстерності юних спортсменів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x