На Шполянщині сільська громада нарешті дочекалася фельдшера

На Шполянщині сільська громада нарешті дочекалася фельдшера

Професія фельдшера в Україні хоч і почесна, але охочих працювати особливо у сільській місцевості – небагато. Як приклад – село Кримки, що знаходиться неподалік від адмінцентру Шполянської міської громади, довгий час не мало власного фельдшера.

Як зазначає головний лікар Шполянського центру первинної медоко-санітарної допомоги Наталія Качан, вони неодноразово звертались із запитами до Черкаського Управління охорони здоров’я з метою відшукати серед випускників медичних закладів бажаючих обійняти посаду фельдшера у сільському ФАПі. Та охочих працювати медиком у сільській місцевості не те, що не багато, їх взагалі не було. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Шполянської міськради.

– Звичайно, жителі Кримок не лишались без медичних послуг. Із жовтня 2016 року їх обстежували і надавали необхідну допомогу лікарі та медпрацівники із міста Шпола чи сусіднього села Водяне, Шполянського району, – повідомила Наталія Георгіївна.

Відколи село Кримки ввійшло до складу Шполянської міської ОТГ, вирішенням цього завдання зайнявся голова громади Сергій Кравченко. Як результат, відсьогодні головний лікар разом із працівниками Шполянського ЦПМДСД, завдячуючи допомозі очільника міської ОТГ, радіють, що їхній трудовий колектив поповнився ще одним молодим спеціалістом. Відтепер фелдшерсько-акушурський пункт села Кримки Шполянської міської ОТГ очолюватиме фахівець лікувальної справи, фельдшер Марія Таран.

–Ми будемо всіляко заохочувати медпрацівників їхати працювати у село, – каже Сергій Кравченко, –Приміром наш молодий фельдшер Марія Олександрівна Таран буде забезпечена місцем для проживання. Спочатку винайматимемо квартиру, а в перспективі можна придбати постійне житло для сільського фельдшера.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x