Освітяни Черкащини співпрацюватимуть із представниками американської чартерної школи

Освітяни Черкащини співпрацюватимуть із представниками американської чартерної школи

Днями на базі КНЗ «Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників» відбулася зустріч з представниками американської чартерної школи Global Outreach Charter Academy – генеральним директором Сергієм Сорокою та директором зарубіжних проектів Global Outreach Charter Academy Ігорем Горьким – у рамках якої обговорили шляхи перспективної співпраці з освітньою галуззю Черкащини. До участі у зустрічі долучилися начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Валерій Данилевський та ректор ОІПОПП Наталія Чепурна. Про це «Новій Добі» повідомили в Управлінні освіти і науки Черкаської ОДА.

Варто відзначити, що частина організаторів чартерної школи є українцями за походженням, тому особливий акцент вони роблять саме на реалізації чартерного навчання в Україні.

Американські колеги розповіли про основні засади функціонування школи та плани щодо подальшого розвитку. Так, серед пріоритетів Global Outreach Charter Academy виокремлено здійснення методичного кураторства в експерименті, що здійснюється Міністерством освіти і науки України щодо створення автономних шкіл (зазначимо, що чартерні школи мають багато спільного також і з інноваційними школами, яких на Черкащині з 1 вересня має з’явитися 29); запровадження в українських школах онлайн навчання, що надасть можливість американським викладачам викладати в Україні, а українським фахівцям галузі – в американських навчальних закладах; організація міжнародних академічних і науково-практичних конференцій та випуск збірників статей для українських та американських учнів та педагогів; організація міжнародних програм обміну в українських та американських школах і літних таборах, тощо.

Наразі представники школи Global Outreach Charter Academy вивчають законодавчі та суспільно-економічні можливості щодо упровадження чартерного навчання в Україні, тому сторонами було опрацьовано першочергові кроки налагодження співпраці.

Принагідно був підписаний меморандум про співпрацю, що передбачає, зокрема, обмін навчальними методиками; упровадження у навчальний процес технологій онлайнового навчання, що дозволить залучити до навчального процесу висококваліфікованих викладачів, які ведуть педагогічну практику в географічному віддаленні; розвиток партнерства з зарубіжними школами в галузі міжнародного обміну учнями; спільну розробку та реалізацію програм, проектів, навчальних, науково-методичних та інформаційних матеріалів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x