Ураган завдав Чорнобаївському району збитків на 14 мільйонів гривень

Ураган завдав Чорнобаївському району збитків на 14 мільйонів гривень

Аварійні бригади енергетиків продовжують відновлювати енергопостачання в Чорнобаївському районі. На об’єктах в першій половині понеділка працювало 10 бригад. З 13.00 до робіт долучилась бригада Кам’янського РЕМ. Станом на 17.00 10 липня до електропостачання підключено 99% смт Чорнобай (тривають роботи по вулицях: Лівобережній, Чайковського, Чехова), взято під напругу всі високовольтні лінії району, повністю відновлено електропостачання в селах: Красенівка, Привітне, Іванівка, Бакаєво, продовжуються роботи по підготовці до підключення сіл: Богодухівка, Нове Життя, Тарасівка, Мар’янівка, Савківка. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Чорнобаївської РДА.

Управлінням газового господарства відновило газопостачання до семи домоволодінь, залишилось відновити ще в десяти, роботи продовжуються.

Працівники РС УДСНС зняли пошкоджений шифер з даху дошкільного навчального закладу «Вишенька», який сьогодні мав відновити свою роботу. Повністю вкрито гідроізоляційними матеріалами стаціонарний та адміністративний корпус ЦРЛ.

На сьогодні було заплановано перекриття даху дитячої установи «Вишенька» бригадою з Драбівського району.

Працівники ВУЖКГ протягом дня прибрали вулицю Центральна від залишків шиферу та сміття.

9 липня на сесії селищної ради депутати виділили для відшкодування збитків населенню 1 млн 900 тисяч грн.

На даний час триває прийом документів для відшкодування збитків завданих стихією населенню селища та постраждалих сіл району селищною та сільськими радами.

Селищна рада щоденно приймає заявки від населення по наданню допомоги в розпилці повалених дерев, які несуть загрозу життю та здоров’ю людей.

По об\’єктах соціальної сфери та сільськогосподарських підприємств, по житловому фонду підготовлено акти та зведені відомості розміру збитків, завданих стихією 1 липня, на загальну суму 14 млн грн.

Райдержадміністрацією узагальнено, підготовлено та передано до облдержадміністрації пакет документів з проханням звернутись до Кабінету Міністрів України щодо надання невідкладної фінансової допомоги з державного бюджету та резервного фонду жителям району, закладам соціальної сфери, сільськогосподарським підприємствам та фермерським господарствам району, які постраждали від стихійного лиха з метою ліквідації наслідків небезпечного метерологічного явища та забезпечити нормальне функціонування постраждалих об\’єктів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x