Ювілею Шевченка присвятили конкурс української народної пісні

Ювілею Шевченка присвятили конкурс української народної пісні

У Черкаській дитячій музичній школі № 3 відбувся VIII конкурс української народної пісні «Чисте джерело». Цьогорічний захід присвятили 200-й річниці Тараса Шевченка.

«Новій Добі» повідомили про це в прес-службі департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради.

Вісім років поспіль виступи юних виконавців оцінює поважне журі – артисти, котрі як ніхто знають, розуміють і блискуче виконують народні пісні: заслужений артист України Микола Петрина, керівник та солістка ансамблю «Росава» заслужена артистка України Олена Варич.

Цього року найкращих визначали в номінаціях: інструменталісти та сольний спів, ансамблі баяністів, акордеоністів, скрипалів та хор старших класів.

– Мета конкурсу – заохотити учнів до вивчення народної пісенної творчості, до бажання співати не тільки популярні пісні, а знаходити невідомі в друкованих джерелах або забуті пісні й давати їм нове життя, – розповідає директор школи Ольга Ромців. – Дуже приємно, що діти сприймають цю ідею з ентузіазмом, із задоволенням беруть участь у конкурсі. Через спів, гру вони починають розуміти, що народна пісня – це дійсно душа народу, його історія, життя.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x