Перспективи будівництва житла для переселенців обговорила канівська влада із громадськими організаціями

Перспективи будівництва житла для переселенців обговорила канівська влада із громадськими організаціями

Минулого тижня Канів відвідали представники громадських організацій «Солдатські комітети» Костянтин Ільченко і «Спільнота біженців з Донецька та сходу України» Олександр Лавриненко. З робочим візитом вони завітали до Канівського міського голови Ігоря Ренькаса, з яким говорили про перспективи будівництва в Каневі житла для переселенців. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Канівської міськради.

Також на зустрічі були присутні секретар Канівської міської ради Сергій Ткаченко, в.о. керуючого справами виконавчого комітету Володимир Святелик, а також представники управління економічного розвитку, управління містобудування та архітектури, управління соцзахисту, відділу комунального майна та земельних ресурсів та юридичного відділу.

Так, члени громадських організацій, які опікуються внутрішньо переселеними особами, повідомили, що наразі європейці досить активно долучаються до фінансування проектів щодо будівництва житла для переселенців. Утім, для цього потрібно самим здійснити перші кроки, а саме: розробити програму щодо будівництва житла для переселенців, виділити земельну ділянку, провести її експертну оцінку та розробити проектно-кошторисну документацію.

– На цьому питання місцевої влади фактично закінчуються, – зауважив К.Ільченко. – Це є той інструмент, з яким можна виходити на європейські «донорські» організації, які готові фінансувати проекти.

За даними представника соцзахисту Світлани Рикової, зараз у місті проживає 415 внутрішньо-переміщених осіб (це 297 сімей). Утім, не зважаючи на те, що в Каневі проблема житла для переселенців є, фінансових можливостей реалізувати навіть основні вимоги, щоб брати участь у проекті, наразі немає.

– Лише виготовлення проектно-кошторисної документації на житловий будинок на 200 квартир вартуватиме нам близько 600 тис.грн. – зауважив міський голова І. Ренькас. – Цьогоріч таких коштів у міському бюджеті, на жаль, немає. Тим паче, що навіть, якщо ми оплатимо ці витрати, гарантій знайти «донора» ніхто не дає.

Натомість міський голова запропонував інший варіант – не витрачатися на виготовлення проекту для нового будинку, а добудувати недобудований. Утім, за словами, представників ГО мова йде лише про новобудову.

За словами представників громадських організацій, очільник області Ю. Ткаченко знає про цю програму.
– Можливо, ваші витрати погодиться взяти на себе область або знайдуть меценати. Треба говорити, – на останок сказали гості.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x