Кам’янський ліцей впроваджує освітні інновації

Кам’янський ліцей впроваджує освітні інновації

Сучасні кабінети хімії, фізики та математики обладнають у Кам’янському еколого-економічному ліцеї до 1 вересня. Вже з цього навчального року освітній заклад працюватиме у статусі інноваційного. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській ОДА.

Кам’янський ліцей – єдина школа з району, яка потрапила до переліку інноваційних шкіл Черкащини. Тут повністю обладнають три навчальні кабінети. На це, за проектом, який фінансуватиметься коштом ДФРР, спрямують 300 тисяч гривень. Ще стільки ж – з місцевого бюджету на основі співфінансування.

– Школи Черкащини на шляху до перетворення в інноваційні, – зазначає заступник очільника область Ярослав Березань. – Наша область першою в Україні ініціювала такий освітній проект, який згодом підтримали в Міністерстві освіти і науки України на загальнодержавному рівні. Освітньо-інноваційний першопроходець – Черкаська гімназія №9 – вже має чимало напрацювань. Нині ж готуються працювати інноваційно 28 шкіл нашого регіону. З-поміж них і ліцей з Кам’янщини. Окрім нових кабінетів, тут повністю оздоблять приміщення. На це вже передбачено 1,2 млн грн освітньої субвенції. Адже інноваційна школа має бути не тільки сучасна в освітньому плані, а й цікава для дітей у візуальному. Це є однією з основних вимог для таких сучасних шкіл. Цікаво, що влада району, окрім освітніх інновацій, ініціює втілення ще й оригінальної технічної новинки для роботи школи.

Нині в Кам’янському еколого-економічному ліцеї навчається до сотні учнів та діє 8 класів. Коштом районного бюджету тут повністю замінили вікна, обладнали власну твердопаливну котельню.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x