Кабачок корисний для діабетиків і охочих схуднути

Кабачок корисний для діабетиків і охочих схуднути

Кабачок – дуже популярна культура, яку на своїх городах вирощують абсолютно всі. Вона невибаглива у догляді, гарно росте, дає стабільні великі врожаї, і є джерелом величезного числа всіляких страв. А ще цей овоч дуже корисний.

У плані поживної цінності кабачок можна порівняти з огірком або листком зеленого салату. Майже 94 % цього овоча становить вода, на 5 % можна нарахувати вуглеводів, і лише 1 % білків. Такий склад робить кабачок одним із улюблених продуктів для тих, хто дотримується правил дієтичного харчування.
Разом з тим кабачок містить вітаміни і речовини, необхідні людському організму для нормального функціонування. У ньому багато фосфору, мінеральних солей калію, кальцію, магнію. А також є трохи солей заліза, натрію та сірки. Цей овоч містить такі мікроелементи, як титан, арсен, літій, молібден, цинк і алюміній.
Кабачок містить не дуже багато органічних кислот, тому він не подразнює слизову оболонку шлунку і кишечника. Тому його радять їсти діабетикам і тим, у кого захворювання шлунково-кишкового тракту.

Користь кабачків для організму людини
Основна позитивна особливість кабачків для організму людини полягає в його поживності при невеликій калорійності. За це їх дуже люблять дієтологи і часто включають його до складу дієтичних раціонів.
Речовини, які містить у собі цей овоч, позитивно впливають на роботу серцево-судинної системи. Лікарі рекомендують включати її в раціон при лікуванні атеросклерозу, гіпертонії і недокрів’я.
Кабачок за рахунок мінералів виводить зайву рідину з організму, а разом з нею тіло стрімко покидають токсини і радіонукліди. Крім того, кабачок чудово себе зарекомендував як допоміжний продукт при закрепах, захворюваннях ШКТ. Недарма саме його часто радять уводити першим як прикорм грудним дітям.
Корисний кабачок і для профілактики захворювань печінки. Його компоненти сприяють утворенню глікогену, а також є відмінним. Містяться в кабачку стимулятором відділення жовчі. Цю властивість кабачків успішно використовують при лікуванні холециститу, гепатиту.
Антиоксиданти, що містяться в кабачку, сприяють збереженню молодості шкіри. Тому його давно і успішно використовують жінки для приготування різних косметичних масок. Крім того, підвищений вміст вологи у кабачках чудово підходить для зволоження шкіри – як огірок, він поліпшує колір шкіри, забезпечує захист від ультрафіолетових променів.

Протипоказання
Співвідношення користі і шкоди кабачка, як, втім, і інших продуктів, насамперед залежить від кількості з’їденого овоча. Особливо це стосується тих, хто страждає нирковою недостатністю. У кабачку міститься значна кількість калію, а підвищений вміст цього елемента буде надавати негативний вплив на процес лікування. Крім того, якщо ви страждаєте такими захворюваннями, як гастрит або виразка шлунка чи кишечника, не допускається вживання кабачка без попередньої теплової обробки.
Кабачки – доступний і улюблений для багатьох овоч. Готуйте із задоволенням вже випробувані і нові страви з кабачків. Відмінний смак у поєднанні з його корисними властивостями забезпечать наш організм необхідними елементами і подарують справжнє гастрономічне задоволення.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x