У Каневі активізувались вандали – побили ліхтарі і покрали люки

У Каневі активізувались вандали – побили ліхтарі і покрали люки

У п’ятницю 14 липня Канівський міський голова Ігор Ренькас провів робочу нараду за участі начальників управлінь та відділів виконавчого комітету та представників Канівського відділку поліції. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Канівської міської ради.

Привід зібрання – крадіжки кришок від каналізаційних люків та пошкодження майна, які дедалі частіше трапляються в місті. Так, міський голова І.Р енькас висловив велике обурення з приводу криміногенної ситуації, що склалася в місті.

– Не так давно було пошкоджено дороговказ міст-побратимів, що в центрі міста. Днями влаштовано суцільний розгром на Меморіалі Слави, біля Успенського собору. Якісь вандали побили ліхтарі! І це в місці, де братська могила, де захоронені рештки наших воїнів, захисників України. Так бути не повинно! Це треба зупинити! – наголосив І.Ренькас.

До слова, востаннє рештки віднайдених на теренах Канівщини 18-ти воїнів було захоронено біля Меморіалу Слави 22 червня ц.р.
Загалом, за інформацією працівників КП «Місто», біля Меморіалу Слави розбито близько 10 ліхтарів, з них – 4 прожектори. Вартість 1 прожектора – орієнтовно 600 грн., а один стандартний ліхтар обійдеться місту в 7200 грн.

Порушили на нараді й питання крадіжок кришок від каналізаційних люків.

– Уже вкрадено більше 50 кришок. Лише за останній час «зникли» 4 кришки – по вулиці Успенській та на території Канівської ЦРЛ. По місту планомірно зникають усі «люки». Ми вже несемо збитки на понад 50 тис.грн. Якщо місцева поліція не справляється, хай присилають додаткові сили з області! – зауважив І.Ренькас.

Як повідомив начальник сектору Канівського відділу поліції, капітан поліції Сергій Пірко, за останній час власників 4-х точок незаконного прийому брухту було притягнуто до відповідальності. Наразі їхні справи перебувають у суді. Також правоохоронець зауважив, що за статистикою крадії діють насамперед в будні, на вихідних – рідше. Час скоєння злочину найімовірніше – з 2-ї до 4-ї години ночі.
Однак для активної боротьби зі злочинцями поліції катастрофічно бракує людей. Загалом по області, за словами С.Пірка, в поліції близько 450 незайманих посад.

– Хай присилають додаткові бригади. Ми забезпечуватимемо харчуванням, якщо потрібно. Головне, щоб був результат, щоб місто відчуло, що тут є захист, – зауважив міський голова.

Порушили в ході заходу й питання канівської набережної, стихійної торгівлі на площі Героїв Майдану тощо.

За результатами наради присутні вирішили готувати відповідні листи до прокуратури та обласного відділу поліції з проханням допомоги, зокрема, у виділенні додаткових патрулів.

Також представник канівського відділку поліції рекомендував розклеїти в усіх людних місцях оголошення про події, які відбуваються, та попросити людей бути пильними і в разі отримання будь-якої інформації, яка допоможе знайти злочинців, – телефонувати в поліцію.
– Лише перевіривши кожну інформацію ми матимемо змогу бодай за щось зачепитись, – сказав С.Пірко.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x