Користь і шкода золотих качанів кукурудзи

Користь і шкода золотих качанів кукурудзи

Цукрова кукурудза – продукт, який знайомий нам із дитинства. Ця рослина приносить урожай у кінці літа, але консервовану або заморожену кукурудзу ми можемо придбати цілий рік.

Калорійність зерен кукурудзи становить 90 ккал. Отже, 100 г зерен містить майже 100 ккал, що свідчить про його високу поживність. Враховуючи, що з середньостатистичного качана можна зняти 200 г зерен, то лише з’ївши два невеликі качани, ви з’їсте чималу частину добової норми калорій. Про це слід пам’ятати тим, хто стежить за своєю фігурою і страждає від надмірної ваги.
Найкорисніша кукурудза без будь-якої додаткової обробки. Ніжні молоді качани дійсно можна їсти без варіння – присипавши сіллю або зовсім без спецій. При варінні у воді багато корисних речовин руйнуються.
Харчові волокна, що входять до складу кукурудзи, здатні очистити стінки кишечника від різних відкладень, інакше кажучи, «сміття», яке, накопичуючись, створює проблеми для ШКТ.

Кукурудза є справжнім джерелом вітамінів і мінералів. Золотисті качани поповнять наші запаси вітаміну PP, холіну, бета-каротину, вітаміну A, B1, B9, E, H. Серед мінералів, на які багата кукурудза, калій, фосфор — 301 мг, сірка, магній, хлор, кальцій, натрій.
Усі ці корисні речовини при регулярному вживанні здатні оздоровити всі органи, налагодити апетит, самопочуття і здоров’я. Крім іншого, до складу кукурудзи входять каротиноїди, що допомагають у збереженні здоров’я зору. При різних захворюваннях очей корисно з’їдати 2–3 рази в тиждень жменю відварених кукурудзяних зерен.
Хворим на атеросклероз слід включити в раціон 1–2 качани в тиждень. Кукурудзяні зерна захистять судини від утворення тромбів. Ненасичені жирні кислоти, якими багата кукурудза, оберігають стінки судин від відкладень, регулюють обмін холестерину.
При захворюваннях жовчного міхура рекомендовано вживати варену кукурудзу для підвищення тонусу стінок міхура. При хронічній втомі, виснаженню слід щодня з’їдати 200 г кукурудзяних зерен у складі овочевого салату.

Завдяки селену, який містить кукурудза, організм швидше виводить із організму алкоголь, допомагає печінці при вживанні надмірно жирних страв. Якщо є можливість, перед застіллям з’їжте ложку консервованої кукурудзи, і ваше травлення буде в порядку, а шлунок легше перенесе майбутнє навантаження. При здутті живота також допоможе кукурудза. Харчові волокна долають усі проблеми ШКТ.
Кукурудза і страви з неї протипоказані при підвищеному згортанню крові й схильності до тромбозів, при тромбофлебіті. Кукурудзу не рекомендується вживати в їжу людям із низькою масою тіла, зі зниженим апетитом. Страви із зерен кукурудзи і з подрібненої кукурудзи протипоказані в період загострення виразкової хвороби шлунка та дванадцятипалої кишки.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x