Черкаські медики відпрацьовували дії на випадок пожежі

Черкаські медики відпрацьовували дії на випадок пожежі

Протипожежна безпека об‘єктів із масовим перебуванням людей лишається одним із важливих завдань, що стоять перед службою порятунку. Найбільша небезпека у випадку виникнення на такому об‘єкті пожежі чи іншої надзвичайної ситуації полягає у великій кількості хворих, літніх та немічних людей, які не в змозі самостійно, а головне ефективно реагувати на можливі небезпеки та загрози.

Як свідчить досвід, основні проблеми таких пожеж полягають у несвоєчасній або неправильній евакуації людей, що часто призводить до паніки і неорганізованості. Це пов’язано, у першу чергу, із недостатніми знаннями та практичними навичками обслуговуючого персоналу, а також специфікою громадян, які знаходяться у лікувальних закладах, людей з непередбачуваною поведінкою, з обмеженими фізичними можливостями.

Черкаські медики відпрацьовували дії на випадок пожежі Те, що пожежі в лікувальних закладах навіть Черкащини не така вже й дивина, свідчить статистика – достатньо пригадати дві пожежі в обласній лікарні, пожежу у другій лікарні, пожежу у будинку ветеранів, загорання проводки в Уманській лікарні – і це далеко не повний перелік пожеж, що виникали в лікувальних закладах за останні роки.

Враховуючи недоліки та складність при гасінні таких пожеж, а також найбільш трагічний випадок пожежі у «Другій Черкаській міській лікарні відновного лікування», коли у вогні загинув хворий, Управління ДСНС запропонувало провести на цьому об‘єкті тактико-спеціальні навчання. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Управління ДСНС у Черкаській області.

За легендою, внаслідок короткого замикання електричної проводки на сцені актового залу, виникає пожежа на другому поверсі адміністративної будівлі лікарні.
Обслуговуючий персонал усіх відділень під наглядом спеціальних посередників демонстрував знання із напрямків проведення евакуації та порядку першочергових дій. Прискіпливої перевірки зазнала і добровільна пожежна дружина закладу, членам якої довелось не лише розповідати про первинні засоби пожежогасіння та вогнегасники, а й на практиці виконувати спеціальні завдання щодо боротьби із вогнем.
У навчаннях були задіяні 5 пожежних автомобілів та 32 працівники особового складу. Завдяки злагодженості та оперативності дій на усіх етапах, вдалось провести швидку евакуацію і хворих і лікувального персоналу. Умовну пожежу, попри кілька неочікуваних завдань з боку керівника навчань, вдалось ліквідувати, не допустивши поширенню вогню на інші приміщення та будівлі.

Важливим фактором навчань стала робота на місці події групи психологів Управління ДСНС у Черкаській області, які застосовували спеціальні методики аби заспокоїти людей та приборкати панічні настрої серед пацієнтів та медичного персоналу.

«І пожежні, і медики мають однакове покликання, – рятувати людські життя. Тож подібні тренування – це нагода перевірити власні навички та знання в несподіваних умовах надзвичайної ситуації. Звісно, що не обійшлось без помилок, але допущені під час навчань вони швидше відіграють роль навчального завдання, розв‘язавши яке, усі отримують необхідні та важливі знання» – зазначив начальник відділу реагування на надзвичайні ситуації Управління ДСНС у Черкаській області Олександр Горобець.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x