Звірів, що живуть у смілянських лісах, зафіксували фотопастки

Звірів, що живуть у смілянських лісах, зафіксували фотопастки

Сучасні технології допомагають смілянським лісівникам здійснювати ведення лісового та мисливського господарства на вищому рівні. До таких новинок належать фотопастки, перша з яких була придбана Смілянським лісгоспом ще минулого року, а наразі ці пристрої вже стали незамінними помічниками у повсякденній роботі. Про це «Новій Добі» повідомили в обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Звірів, що живуть у смілянських лісах, зафіксували фотопастки Фотопастки можна встановлювати у будь-якому місці, де є потреба у невидимому спостереженні, а запис здійснюється навіть у нічну пору доби та практично за всіх характерних для нашої місцевості температурних режимів. Передача ж знімків відбувається через MMS з прив`язкою до мобільного телефону відповідального працівника, або ж на електронну пошту.

Звірів, що живуть у смілянських лісах, зафіксували фотопастки «Фотопастка спрацьовує на рух в режимі реального часу і є абсолютно непомітною у лісових насадженнях. Технічно передбачена можливість фіксувати стан справ як за допомогою фотознімків, так і відеозйомки. Завдяки цьому використовуємо їх для боротьби з браконьєрами, порушниками порядку у лісах, з метою обліку та встановлення статево-вікового складу популяції диких звірів», – зазначає директор ДП “Смілянський лісгосп” Юрій Сегеда.

Про використання, зокрема у мисливському господарстві, детальніше розповідає головний мисливствознавець Смілянського лісгоспу Костянтин Костенко. За його словами, у мисливських угіддях підприємства створена мережа біотехнічних споруд, які відвідують практично усі лісові мешканці. Тож у літню пору фотопастки використовуються для контролю за відвідуваністю диким звіром штучних водопоїв, солонців та підгодівельних майданчиків.

Пропонуємо переглянути відео, що зафіксували фотопастки в угіддях ДП «Смілянське лісове господарство».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x