Шполянські депутати ухвалили Програму підтримки ОСББ

Шполянські депутати ухвалили Програму підтримки ОСББ

На четвертій позачерговій сесії міської ради, яка відбулась 18 липня міські депутати проголосували за Програму підтримки об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) у місті Шпола на 2017−2020 роки. Про це «Нова Доба» дізналася в Шполянській міській раді.

Серед інших важливих завдань порядку денного, народні обранці внесли зміни до рішення міської ради «Про міський бюджет на 2017 рік», схвалили проект рішення «Про добровільне приєднання територіальної громади села Скотареве до Шполянської міської ОТГ», одноголосно погодили прийняти в комунальну власність міської громади закладів охорони здоров’я та культури Шполянської районної ради, Черкаської області. Також прийняли ряд положень, які регламентують роботу структурних підрозділів Шполянської міської ради, відділів: з питань земельних відносин та комунальної власності Шполянської ОТГ; освіти, у справах сім’ї, молоді та спорту, культури й туризму; юридичного; загального; економічного розвитку та інвестицій; містобудування, архітектури, будівництва, житлово-комунального господарства та цивільного захисту населення та фінансового відділу.

Загалом депутати одноголосно прийняли 24 рішення, серед яких шість стосувались земельних питань.
Відучора у місті розпочала діяти Програма підтримки ОСББ. Як пояснив заступник міського голови з житлово-комунальних питань, Віталій Плетінь, дана програма спрямована на підтримку всіх новоутворених ОСББ за принципом співфінансування.

− 40 % від заявленої суми на капітальний ремонт будинків та прибудинкових територій сплачують співвласники багатоквартирних будинків, іншу частину фінансів, тобто 60%, − міський бюджет. Крім того, для мешканців багатоповерхівок, які вирішать створити власне ОСББ, міська рада виділить разову допомогу в сумі 25 тис. грн, − зазначив Віталій Володимирович.

Серед іншого депутати внесли зміни до персонального складу виконавчого комітету Шполянської міської ради та до складу комісій виконкому, прийняли інші важливі рішення.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x