Імовірні причини свербіння шкіри голови

Імовірні причини свербіння шкіри голови

Свербіння шкіри голови турбує іноді усіх. Але якщо чухатися вам хочеться надто часто, це може свідчити про певні проблеми зі здоров’ям шкіри голови, а то й усього організму. Для того, щоб усунути свербіж, необхідно спочатку визначити причину, яка його викликала. Ось декілька найпоширеніших причин сверблячки.

Себорея. Себорейний дерматит волосяної частини голови найчастіше розвивається в потилично-тім\’яній зоні. Його характерними ознаками є лущення і почервоніння окремих ділянок шкіри, а також свербіж різної інтенсивності. Себорейний дерматит лікують протизапальними й протигрибковими препаратами, призначеними для зовнішнього застосування. Щоб визначити, що вам потрібно, зверніться до дерматолога або трихолога.

Паразити. Педикульоз, а в народі – воші. Від них потерпають не тільки діти. Хворобу можна підчепити в магазині, на пляжі або в громадському транспорті. Для лікування педикульозу зазвичай застосовують спеціальні спреї та шампуні.

Стрес. Свербіння шкіри від стресу – далеко не рідкість. Не виняток і шкіра голови. Підвищений вміст адреналіну в крові, який виділяється, коли ми нервуємо, часто викликає у людини настирливий, виснажливий свербіж голови.

Пересушена шкіра голови. Невдало підібраний шампунь провокує сухість, свербіння і лущення. Ймовірний і розвиток алергічної реакції на засоби для догляду або фарбу для волосся. Сухість шкіри може бути спричинена й іншими, більш серйозними хворобами, зокрема анемією, проблемами зі щитовидною залозою.
Різкі перепади температури. Гарячі засоби для укладання – фен, щипці й плойка – також можуть порушувати роботу сальних залоз. Шкіра голови також може «обгоріти» на сонці. Як наслідок, з\’являється свербіж шкіри голови. Відкладіть на деякий час усі «гарячі» апарати для волосся й активніше застосовуйте зволожувальні засоби. Особливо корисні будуть препарати з пантенолом, алое, обліпиховою олією.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x