15 шполянських першокласників навчатимуться в експериментальному класі

15 шполянських першокласників навчатимуться в експериментальному класі

Уже 1 вересня поточного року на базі Шполянського НВК «ЗОШ І−ІІІ ступенів № 2-ліцей» має з’явитися експериментальний клас–група під назвою «Інтелект України» в рамках проекту «Інноваційні школи Черкащини». Його особливість – відбір академічно здібних учнів через співбесіду з педагогом та психологом, шкільні книги витіснено комплектами друкованих посібників, які батьки купують індивідуально та наочність представлено у вигляді сюжетів на плазмовому телеекрані. До того ж, програмою передбачено, що кожен урок має бути урізноманітнений двома хвилинами фізичних розминок, піснями, що супроводжують певну тему уроку тощо. У школярів з першого класу виховується самостійність, адже навчатимуться вони за одномісними партами. Повністю здійснюється зонування у класній кімнаті: творчі, розвивальні, винахідницькі, дослідницькі, мистецькі, релаксуючі, ігрові та інші куточки. Вражатиме, і до цього готові батьки, темп уроку, який поєднує потужний об’єм нових форм і методів пояснення нового матеріалу. Вирішальним чинником, що, переважно, впливав на мислення родин – стало 3-годинне на тиждень вивчення дітьми» іноземної мови (у звичайних класах-1). Введено нові предмети «Еврика» та «Навчаємося разом». Про це «Нова Доба» дізналася в Шполянській РДА.

Сьогодні вже визначено 15 дітей, які здобуватимуть знання в цьому класі. Першим вчителем для них стане досвідчений педагог-методист Світлана Григорівна Назаренко, яка пройшла в Києві спеціальну курсову підготовку, щоб навчати таких дітей за програмою розробленою Міністерством освіти, науки, у справах сім’ї, молоді та спорту. Визначені і решта вчителів, які навчатимуть обдарованих дітей. Клас розміститься на першому поверсі Шполянського НВК «ЗОШ І−ІІІ ступенів №2-ліцей».

Для зміцнення матеріально технічної бази особливого першого класу на сьогодні, за словами директора закладу Івана Каракаша, вирішено практично все необхідне. Про це йшлося і на зустрічі голови Шполянської райдержадміністрації Володимира Потапенка з директором школи, вчителем майбутніх першачків Світланою Назаренко та представником від батьків Оксаною Карбівничою, яка відбулась 21 липня 2017 року.

Рішенням сесії районної ради від 20 липня 2017 року виділено 100 тисяч гривень для повного забезпечення навчально-виховного процесу першокласників в експериментальному класі «Інтелект України». Нині активно проводяться ремонтні роботи. Замовлено енергозберігаючі вікна на суму 15 000 гривень. На Шполянській меблевій фабриці закуплено спеціальні меблі для учнів на суму 38 000 гривень. 4000 гривень освоєно на придбання світильників. Наступними будуть придбані телевізор, ноутбук та коврик.

За словами директора школи № 2 – ліцей відрадним є те, що педагоги та батьки відчувають постійну підтримку районної влади в плані освітньої інновації. Частими гостями загальноосвітнього закладу є голова Шполянської райдержадміністрації Володимир Миколайович Потапенко та голова районної ради Олександр Миколайович Кузуб.
Поспілкувавшись із учасниками зустрічі, розглянувши ряд робочих питань, очільник району висловив свої захоплення щодо створення на базі навчального закладу №2 – ліцей міста Шполи експериментального класу, пообіцяв і надалі всіляко сприяти у вирішенні питань, що дозволять нашим маленьким обдарованим землякам розвиватись та подякував батькам за фінансову допомогу. 2600 гривень – саме такий внесок зробили батьки у створення поки що єдиного на Шполянщині експериментального класу – групи «Інтелект України».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x