У Каневі сформували робочу групу, яка розроблятиме програму забезпечення житлом переселенців

У Каневі сформували робочу групу, яка розроблятиме програму забезпечення житлом переселенців

Під час останнього засідання виконавчого комітету Канівської міської ради 19 липня було ухвалено рішення «Про розробку «Міської цільової Програми забезпечення тимчасовим житлом внутрішньо-переміщених осіб». Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Канівської міської ради.

Нещодавно до Канева приїжджали представники Всеукраїнської громадської організації ветеранів війни і праці «Солдатські комітети», які під час зустрічі з Канівським міським головою Ігорем Ренькасом обговорювали перспективи будівництва в Каневі житлового будинку для переселенців.

До слова, зараз у місті проживає 415 внутрішньо-переміщених осіб (це 297 сімей).

Представники ГО повідомили, що європейці досить активно долучаються до фінансування проектів щодо будівництва житла для переселенців. Утім, для цього потрібно самим здійснити перші кроки, а саме: розробити програму щодо будівництва житла для переселенців, виділити земельну ділянку, провести її експертну оцінку та розробити проектно-кошторисну документацію.

Саме задля цього створюється робоча група, яка розроблятиме цільову Програму забезпечення тимчасовим житлом внутрішньо-переміщених осіб та визначатиме земельну ділянку для подальшого будівництва житла.

До складу робочої групи увійшли: в.о. керуючого справами виконкому Володимир Святелик, секретар міської ради Сергій Ткаченко, начальник управління містобудування та архітектури Лариса Артюк, начальник відділу комунального майна та земельних ресурсів Наталія Єфіменко, начальник управління економічного розвитку Олена Жорнова, керівник ГО «Спільнота біженців з Донецька та Сходу України» Олександр Лавриненко, начальник юридичного відділу Наталія Лісова, начальник управління соціального захисту населення Анатолій Пилипенко, головний спеціаліст відділу економічного аналізу та торгівлі управління економічного розвитку Ірина Рожкова.

Відповідні проекти рішень робоча група має підготувати до 15 серпня ц.р. Потому їх мають розглянути члени виконавчого комітету та депутати міської ради.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x