Молодь із усієї України змагалися в Оршанці

Молодь із усієї України змагалися в Оршанці

Понад 200 юнаків та дівчат із різних куточків України приїздили до Черкащини. Вони – учасники Всеукраїнського вишколу «Джура-Прикордонник». Цьогоріч він проходить на базі Навчального центру підготовки молодших спеціалістів Державної прикордонної служби України імені генерала-майора І. Момота. Тут протягом 10 днів опановуватимуть військові вміння й навички. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі ОДА.

Захід організовано за ініціативи Міністерства освіти і науки України, Міністерства молоді та спорту та Державної прикордонної служби України. У межах Всеукраїнського вишколу планують розвинути нову специфікацію гри «Сокіл» («Джура») – «Джура-Прикордонник», де вихованцям надаватимуться компетенції, важливі при захисті державного кордону. Так, юні джури у складі 19-ти роїв із Харківщини, Запоріжжя, Донеччини, Херсонщини, Львівщини та інших областей братимуть участь в інтелектуальних конкурсах, семінарах, долатимуть смугу перешкод, долучаться до вправи «штовхач», переглянуть історичні відеофільми, відвідають визначні місця Черкащини та багато іншого.
Унікальність вишколу «Джура-прикордонник» в тому, що вперше за роки незалежності закладається фундаментальна і раціональна система національно-патріотичного і військово-патріотичного виховання у прикордонних районах, що має на меті зміцнення національної безпеки, сприятиме популяризації прикордонного відомства в суспільстві, вихованню справжніх патріотів.

Перший заступник голови ОДА Віталій Коваль привітав гостей та зазначив:
– Приємно, що Міністерства спільно з Державною прикордонною службою ініціювали проведення вишколу саме на Черкащині. Адже тут, у серці України, ви справді відчуєте дух героїв Холодного Яру, що в усі історичні часи надихав на незламну боротьбу за волю і право жити на українській землі. Тут ви зможете вклонитись генію українського народу – Кобзарю – на Канівщині. А в цьому навчальному центрі навчитесь, окрім військових навичок, ще й моральним цінностям на прикладі кращих бойових традицій охоронців кордону української держави.
Микола Ляхович з Міністерства молоді та спорту натомість закликав молодь бути єдиними: «Нехай цей вишкіл стане таким самим вогнем, який горів нещодавно у створеному нами козацькому колі, а ми, об’єднавшись, усі разом берегтимемо нашу соборну Україну».
15-річний Антон Богатирьов із Маріуполя Донецької області, учасник вишколу, розповів, що вже брав участь у торішньому заході.
– Цього року хотів би закріпити ті знання та навички, які опанував минулого, – сказав хлопець. – Особливо мене цікавлять конкурси та тренінги на випробування фізичної сили. А в майбутньому дуже хочу пов’язати своє життя з воєнною справою, для початку, вступити на навчання до відповідного закладу.
Рената Гришко із Запоріжжя розповіла, що вдома її обрали ройовою в грі «Сокіл» («Джура»), і, на її погляд, немає значення, хто ти в цій військовій справі – хлопець чи дівчина. Головне, що це захоплює.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x