На Уманщині виявили і знешкодили 3 авіабомби

На Уманщині виявили і знешкодили 3 авіабомби

20 липня на полі у селі Кочубіївка місцеві жителі виявили 3 вибухонебезпечні предмети, які були схожі на авіаційні бомби. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Управління ДСНС у Черкаській області.

Про небезпечні знахідки люди одразу повідомили до уманської пожежно-рятувальної частини Управління. На місце події прибули сапери групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління.

Оглянувши знайдені предмети, рятувальники ідентифікували їх як фугасні авіаційні бомби (ФАБ) вагою 50 кілограмів часів минулих війн.

Згодом, під час додаткового обстеження підозрілої території, сапери додатково виявили ще дві аналогічні авіабомби та одну бомбу вагою 250 кілограмів.

Наступного дня сапери за допомогою спеціального обладнання на глибині у три метри знайшли ще 2 авіаційні бомби ФАБ-250. Загалом упродовж 3-х днів обстеживши понад 3900 кв. м. небезпечної території, фахівцями піротехнічної групи було загалом знайдено 7 авіаційних бомб часів минулих війн – 3 ФАБ-250 та 4-ри ФАБ-50.

Усі знайдені боєприпаси вивезли спеціальним транспортом на спеціальний полігон, де були знищені шляхом контрольованого підриву.

Всього цього року в області виявлено та знищено 404 різноманітних боєприпасів часів минулих війн.

Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Черкаській області вкотре звертається до громадян і наголошує про правила безпеки у випадку виявлення вибухонебезпечних або підозрілих предметів:
– припинити будь-які роботи в районі небезпечного місця;
– організувати охорону небезпечного місця;
– не допускати сторонніх осіб до небезпечного предмета, доки не прибули спеціалісти;
– ні в якому разі не пересувати, не нагрівати, не розбирати небезпечний предмет;
– не розпалювати багаття поблизу знахідки.

Пам\’ятайте, що знешкоджувати вибухонебезпечні предмети мають тільки спеціально підготовлені фахівці піротехнічних груп, які пройшли фахову підготовку та мають навички роботи з «відлунням війни».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x