Кам’янчани занепокоєні медичними перспективами Шевченківського госпітального округу

Кам’янчани занепокоєні медичними перспективами Шевченківського госпітального округу

Якість медичних послуг, зокрема й екстреної медицини, комфортність їхнього отримання, робота центральної районної лікарні в межах Шевченківського госпітального округу – ці та інші питання порушив актив Кам’янщини під час зустрічі із заступником голови Черкаської ОДА Ярославом Березанем та начальником обласного управління охорони здоров’я Михайлом Лобасом. Громада району стурбована підготовкою Сміли до роботи у складі госпітального округу. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі ОДА.

Шевченківський госпітальний округ об’єднав Городищенський, Корсунь-Шевченківський, Кам’янський, Смілянський райони та Смілу. Саме в місті обласного значення, за планом, мають обладнати лікарню, де надаватимуть кваліфіковану медичну допомогу на рівні обласної.
– У центральному місті кожного госпітального округу Черкащини обладнають сучасну лікарню інтенсивного лікування другого типу, яка за своєю функціональністю буде на рівні обласної або навіть краща, – наголосив Михайло Лобас. – На їхнє обладнання виділять субвенцію з держбюджету. Втім це справа не одного дня. Треба підготувати медзаклад, набрати та навчити персонал. Поки ж цього не буде зроблено, безпосередньо в районах особливих змін в роботі місцевих лікарень не передбачається. Тут діятимуть так звані медзаклади інтенсивного лікування першого типу. Їм майже повністю за своєю функціональністю відповідають ЦРЛ.

Втім кам’янчани не впевнені, що в Смілі зможуть повною мірою забезпечити роботу госпітального округу та обладнати лікарню інтенсивного лікування другого типу через нестабільну ситуацію з організацією роботи мед закладів у Смілі. Їхню позицію підтримують і жителі Корсунь-Шевченківського району. Про це представники району днями мали розмову з керівництвом облдержадміністрації.
– Розумію занепокоєння цих районів, – зауважив Михайло Лобас. – Особливо на фоні тієї слабкої поінформованості про медреформу, яку, як виявилося, маємо в районах. У громади відчутний брак інформації щодо основ медичної реформи. Втім уже маємо постанову Кабінету Міністрів України про утворення п’яти госпітальних округів в Черкаській області. Вони були сформовані відповідно до вимог профільного Міністерства з урахуванням відстаней між населеними пунктами, кількістю жителів та інше. Формування госпітальних округів тільки розпочинається. І справа це не швидка, адже вимагає кропіткої роботи.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x