У Черкасах свою першу виставку представила Марина Величко

У Черкасах свою першу виставку представила Марина Величко

Черкаський художній музей презентував першу персональну виставку Марини Величко «Точка відліку», на якій представлено переважно живопис, а також графіку, фотографію та батик. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби музею.

Музей за останні роки відкрив чимало нових імен молодих черкаських митців, і ось – чергове відкриття.

Марина Величко народилась 26.07.1978 р. в , у 2002 році отримала освіту ахітектора у Київському національному університеті будівництва і архітектури. Протягом подальших років реалізувала себе як художник-декоратор, архітектор-дизайнер інтер’єрів, екстер’єрів, 3D візуалізатор, а також викладала у Київському національному університеті будівництва і архітектури та Черкаському художньо-технічному коледжі.

Виставка має символічну назву «Точка відліку», адже відкривається у День народження художниці, що став її особистою точкою відліку. Цікаво розглядати роботи, знаючи, що створювала їх жінка при надії, тобто і сама невдовзі подарує точку відліку ще одному життю. Дивовижне враження, як із хаосу різних форм і розмірів виникає відчуття повноти життя, подібно до того, як з різнокольорової мозаїки складається цільна картина. Здається, ще мить, і всі роботи закружляють у легкому, чарівному вальсі квітів.

У роботах Марини Величко нема сюжетів, тут, скоріше, спалахи бурхливих емоційних вражень художниціі, суто жіноче сприйняття дійсності і тонке проникнення в таїну природи. Споглядаючи роботи не бачиш, а відчуваєш, що знаходишся у дивовижному саду, наповненому сонцем і квітами, де тебе огортає то свіжість ранкової прохолоди, то надвечірня меланхолія, то радість теплого дня. Тут усе дихає любов’ю. Здається, що саме навколишній світ є невичерпним джерелом для художниці, і це дійсно так і є, адже свої роботи Марина створює у власному саду, щоденні зміни якого безмежно любить спостерігати і поспішає відтворити у своїх роботах.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x