З наступного тижня – знову спека

З наступного тижня – знову спека

За прогнозом, з початку нового тижня, внаслідок поширення антициклону з Північної Африки, на Черкащині розпочнеться майже тижневий період сильної спеки. Денні температури повітря можуть досягати +36+39º, вночі буде в межах +20+25º. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Черкаського гідрометцентру.

Високі температури повітря +35º і вище в умовах нашого клімату вважаються особливо небезпечними для людини та тварин і можуть привести до теплового удару. Крім цього, такі температури ускладнюють роботу агропромислового комплексу та багатьох галузей економіки. Наприклад, змінюються технології робіт у будівництві, відбувається деформація дротів та перегрівання генераторів у енергетиці.

Як «не закипіти» у спекотні дні, перебуваючи вдома, в офісі, в транспорті, на вулиці?

– Щоб доїхати до роботи і «не зваритися» по дорозі, візьміть з собою пляшку прохолодної води і пийте потроху. У задушливому транспорті може стати в нагоді віяло.

– У більшості людей немає можливості прийняти душ на роботі, але завжди можна охолодитися, періодично змочуючи зап’ястя і руки до ліктів холодною водою. У період літньої спеки жінкам варто зменшити використання косметики та парфумів до мінімуму, щоб не заважати шкірі дихати.

– У спекотну погоду віддавайте перевагу легкому одягу з натуральної бавовни. Бажано, щоб він був світлих тонів і мав вільний крій. Такий одяг вбирає вологу, не прилипає до тіла, якщо ви спітніли, пропускає повітря. Виходячи на вулицю, надягайте на голову панамку, капелюх або косинку.

– Найважливішу роботу намагайтеся робити зранку. Пийте зелений чай. В обід бажано їсти легку їжу.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x