385 учасників АТО отримали дозволи на земельні ділянки в Чорнобаївському районі

385 учасників АТО отримали дозволи на земельні ділянки в Чорнобаївському районі

25 липня заступник голови райдержадміністрації Валентина Стилик провела засідання районного центру надання допомоги учасникам АТО. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Чорнобаїівської РДА.

Чи не головним питанням, яке нині цікавить учасників АТО, є виділення земельних ділянок, про що звітував начальник відділу в Чорнобаївському районі ГУ Держгеокадастру в Черкаській області Юрій Петренко. За його повідомленням, усього до сектору державного кадастру звернулися 562 учасники АТО, з них 385 отримали дозволи на 762,83 га. 280 заяв затверджено (556,77 га). Відмовлено 177 особам. За рахунок комунальної власності отримали дозволи 38 осіб – 69, 6458 га.

Про всі види грошових виплат учасникам антитерористичної операції та членам їх сімей на території Чорнобаївського району, а також про забезпечення їх житлом доповів начальник управління з питань праці і соціального захисту населення райдержадміністрації Олександр Юрковський. За його інформацією, в 2017 році управлінням з питань праці і соціального захисту населення розроблений та прийнятий на сесії районної ради новий порядок для закупівлі санаторно-курортних путівок для оздоровлення учасників АТО. Виділено на 2017 рік 384 тис грн на закупівлю санаторно-курортних путівок.

У 2017 році 5 учасників АТО пройшли санаторно-курортне лікування. З учасниками АТО укладено тристоронні договори за кошти державного бюджету. На 5-х учасників АТО заброньовано місця в санаторно-лікувальних закладах України з липня по жовтень 2017 року.

За кошти місцевого бюджету проводять виплати одноразової допомоги сім\’ям учасників АТО в розмірі 1500 грн. За І та ІІ квартали 2017 року 22 сім\’ї отримали допомогу на загальну суму 33 тис грн. Здійснюється виплата стипендії дітям із сім\’ї загиблого учасника АТО в розмірі 1000 грн щомісячно кожній дитині. За І та ІІ квартали 2017 року виплачено 12 тис грн. За рахунок коштів районного бюджету надано одноразову матеріальну допомогу 4 учасникам АТО – на суму 34 тис грн.

В ІІ кварталі 2017 року за кошти районного бюджету надано допомогу учаснику АТО у розмірі 20 тис грн.

У 2017 році психологічну реабілітацію пройшов 1 учасник АТО.

У 2017 році 1 особа навчалася на категорію «В» в Чорнобаївській автомобільній школі товариства сприяння обороні України. Сума коштів на навчання згідно договору складає – 5 400 грн. На черзі на навчання перебуває 8 осіб. На навчання виділено 21 660 грн.

Щодо надання житла, то до управління з питань праці і соціального захисту населення райдержадміністрації жодного клопотання не надходило, проте 1 особа зверталася до центру молодіжного житлового кредитування. Нині дане питання вивчається для подальшого його вирішення.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x