Про Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини устами студентів

Про Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини устами студентів

Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини – найбільший вищий навчальний заклад Черкащини. Студентство вишу значно примножує населення старовинної Умані. А як живуть студенти УДПУ, чим займаються? Про свої будні та свята вони розповіли читачам газети.

Голова студентської ради університету Катерина ЧУПІНА:
– Бути студентом УДПУ – це бути побаченим та почутим, отримати знання, зробити щось креативне й корисне, реалізувати себе як талановитого митця, вправного спортсмена, точного науковця. Органи студентського самоврядування нашого вишу сприяють організації навчальної, наукової, культурно-просвітницької, спортивно-масової та іншої діяльності за участю студентів університету.
Як голові студради мені дуже приємно бачити, що наша молодь гуртується. Так і має бути, адже всі ми хочемо, аби наш вуз був найкращим! Тож, уболіваємо за наших науковців та спортсменів, які захищають честь закладу на різних змаганнях. Міцно тримаємо кулаки за тих, хто бере участь у наукових конференціях, «круглих столах». Пишаємося нашими мистецькими талантами.
Розуміючи, що лідерство студента сприяє успішності майбутнього фахівця, адміністрація вузу та особисто ректор, професор Олександр Безлюдний всебічно сприяють розвитку та активізації студентського самоврядування, створенню належних умов для його плідної діяльності.

Активіст Українсько-туркменського центру Піргули ЧОГАНОВ:
– Я приїхав навчатися в УДПУ з Туркменістану. Незважаючи на те, що живу далеко від рідного краю, не почуваюся самотнім. Наше студентське життя дуже активне, насичене й цікаве. Ми здобули багато нових знань, маємо нові знайомства, приємні враження.
Серед студентів університету є хлопці та дівчата різних національностей. Проте всі ми – ніби велика дружна родина. У кожного – своя культура, традиції, звичаї. І нам дуже цікаво обмінюватися досвідом, дізнаватися про щось нове. Ми вітаємо одне одного з національними святами, пригощаємо своїми традиційними стравами, і це нас єднає.

Переможниця міського проекту «Академія молодіжного лідера» Дарія РЯБОКОНЬ:
– Студенти Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини вибороли всі призові місця у міському проекті «Академія молодіжного лідера». І взагалі, наші ініціативні й талановиті, думаючі про майбутнє рідного міста юнаки і дівчата стали основою проекту. Із 16 всіх його учасників 12 були представниками нашого університету. Їх роботи були цікавими, змістовними та креативними. Всі наші студенти успішно захистили свої проекти щодо туристичної привабливості старовинної і сучасної Умані, покращення життя людей у нашому місті, організації здорового і безпечного дозвілля маленьких уманчан.

Студентка бакалаврату Юлія ТАНАСІЙЧУК:
– Ми разом зі студенткою-магістранткою Катериною Гаврилюк пройшли відбір і були єдиними студентами з України, які нинішнього навчального року по академічному обміну пройшли навчання у Китаї, адже з 2016 року Уманський педагогічний університет започаткував розвиток азійського напряму академічної мобільності. Ми отримали унікальні можливості випробувати себе в іншій системі організації вищої освіти, удосконалити рівень володіння іноземними мовами, одержати диплом китайського університету, ознайомитися із культурою та історією, вивчити звичаї Піднебесної. Я навчалася у Шанхаї (Шанхайський педагогічний університет), а Катерина – в Інституті китайської мови та культури у Пекіні. Крім основних занять, нам проводили майстер-класи з кунг-фу, каліграфії та кулінарії. Одержаний нами досвід − безцінний і, переконана, є запорукою успішної конкурентоспроможності майбутнього фахівця.

Староста гуртожитку №1 Руслан ТКАЧУК:
– Навчання в УДПУ і студентське життя принесло мені багато радості. Вважаю, що найцікавіше життя у студентів, які живуть у гуртожитку. Скільки там знайомих і друзів!
Запам’ятались мешканцям гуртожитку такі цікаві заходи, як вечір бардівської пісні, піжамна вечірка, квест, марафон «Зробимо свій дім чистим», брейн-ринг «Я люблю Україну»та ін.
На початку навчального року студентська рада університету ініціювала проведення конкурсу на визначення кращої кімнати гуртожитку «Моя світлиця краща!». Студенти довели, що створення затишку в кімнаті гуртожитку – це творче завдання. Для його виконання потрібні фантазія, терпіння, вміння втілювати власні ідеї. Але результат цього вартий. Затишок житла – це порядок і комфорт, які створюють відчуття приємного спокою, душевної гармонії та дружньої обстановки.

Учасниця культурно-масового сектору Дарія КРАЙНОВА:
– Ви звикли бути у вирі подій? Тоді саме на вас чекає наша культурна спільнота, котра, як магніт, притягує творчих, талановитих, креативних або просто небайдужих до мистецтва студентів. Саме тут народжуються творчі ідеї, які потім втілюються у численних корпоративних та традиційних святах. А стежать тут за календарем пильно, щоб не проґавити жодного.
А ще університет дає студентам можливості спробувати свої сили в різних конкурсах і проектах. Так, скажімо, нещодавно я успішно пройшла відбірковий етап національного проекту «Навчай для України». Було нелегко, адже відбір був надзвичайно серйозний, компетентне журі обирало кращих із кращих − активних, цілеспрямованих молодих фахівців для здійснення системних змін в країні. Уже з вересня 2017 року я працюватиму агентом змін і завдячую цьому університетові, де здобула якісну педагогічну освіту і стала впевненою в собі.

Студенти Владислав СІКОЗА (факультет фізичного виховання) та Володимир ПЕТРИК (факультет соціальної та психологічної освіти):
– Найбільш цікавим етапом у навчанні для нас є проходження практики. Саме в такий спосіб ми навчаємось застосувати теоретичні знання, і це додає ще більшого захоплення улюбленою справою.
З першого курсу зі студентів формується команда, яка завдяки нашим викладачам щороку влітку їздить працювати вожатими до таборів. (Всі вони проходять навчання та успішно складають випускний іспит в «Школі вожатого»). До речі, наші студенти серед найкращих вожатих в таборах «Артек-Буковель», «Молода гвардія». Щороку про їхню добру роботу на адресу ректорату надходять схвальні відгуки від керівництва і працівників табору. Приємно, що студенти та випускники нашого університету вже посідають керівні посади в цих таборах.
Отриманий досвід під час проходження практик не лише поглиблює теоретичні знання, але й створює умови для удосконалення умінь і навичок у проведенні масових заходів, майстер-класів, змагань. Ми навчаємось спілкуватися та працювати з дітьми різновікових категорій, вирішувати різні педагогічні ситуації, розкриваємо свої особисті здібності. До того ж, практики – це зустрічі з багатьма відомими людьми України, участь у тренінгах, що сприяють подальшій професійній діяльності.

Студдекан факультету фізичного виховання Ілля СЛОБОДЯН:
– Без сумніву, вчитель – зразок для наслідування для його учнів. Тому, окрім академічного розвитку студентів, в університеті приділяється велика увага їх фізичному розвитку та добробуту. Заняття з фізкультури мають стільки форм і варіацій, що лише ледачий не знайде застосування своїм фізичним здібностям! Студенти мають можливість підвищувати свою спортивну майстерність у секціях легкої атлетики, баскетболу, волейболу, футболу, настільного тенісу, ритмічної гімнастики. Вони неодноразово ставали переможцями та призерами регіональних, міжвузівських та міжнародних змагань, серед них – члени молодіжної збірної України.

Голова волонтерського сектору студради Андрій КАЛАМАНИЧ:
– Учитель – це перш за все гуманність, любов і турбота про інших. Тому щорічно університет організовує благодійні акції, які дарують радість тим, хто особливо потребує уваги та підтримки – вихованцям обласних дитячих будинків та інтернатів, Центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Пролісок». Волонтери УДПУ постійно допомагають нашим захисникам, що захищають східні кордони України. Неодноразово студенти проводили збір коштів, ліків, засобів гігієни, продуктів харчування та іншого для бійців АТО. Молодь університету не байдужа до подій, що нині відбуваються в нашій державі, адже переконана, що лише разом ми зможемо здолати будь-якого ворога.

Голова сектору міжнародної інтеграції студради Анастасія ШКУРЕНКО:

– Студенти, як відомо, – народ енергійний, рішучий, кмітливий, винахідливий, який завжди прагне бути в центрі всіх подій, а при можливості, відклавши свій граніт науки, розважитися й повеселитися від душі, відвідати інші країни за програмами академічного обміну. Вступивши до УДПУ, всі, хто полюбляє подорожувати та пізнавати світ навколо, зробили правильний вибір!
Сучасний фахівець – це той, хто, володіючи ґрунтовними знаннями, є також гармонійно розвиненою людиною, має високі особистісні якості та міцне фізичне здоров’я для максимальної реалізації свого творчого та інтелектуального потенціалу.
Університет – один з найголовніших розділів книги під назвою «Життя», тому в УДПУ піклуються про те, щоб змістовно наповнити цю книгу протягом усіх років навчання своїх студентів. Отже, шановні абітурієнти, давайте переглянемо майбутню книгу вашого студентського життя сторінку за сторінкою. Одразу після вступного тестування та зарахування до лав студентів на вас чекає незабутня мить «Посвята в студенти». Це свято буде для вас.

Олена Столяр

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x