Як враховується до стажу роботи перебування у декретній відпустці?

«Я пенсіонерка, ветеран праці. Працювала на посаді медичної сестри інфекційного відділення центральної районної лікарні з 01.09.1975 р. по 03.03.2006 р. Під час перерахунку пенсії період перебування у відпустці по догляду за дитиною до 1,5 року було враховано календарно. Чи правомірно це?»
Олена, Чигирин


− Згідно з Законом України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» страховий стаж враховується в одинарному розмірі, крім випадків, передбачених цим Законом. Періоди трудової діяльності та інші періоди, що враховувалися до стажу роботи для призначення пенсії до набрання чинності цим Законом (до 01.01.2004 р), зараховуються до страхового стажу в порядку і на умовах, передбачених законодавством, що діяло раніше, крім випадків, передбачених цим Законом.
Відповідно до Закону України «Про пенсійне забезпечення», робота в лепрозорних і протичумних закладах охорони здоров’я, у закладах (відділеннях) з лікування осіб, заражених вірусом імунодефіциту людини або хворих на СНІД, в інших інфекційних закладах (відділеннях) охорони здоров’я, у патологоанатомічних і реанімаційних відділеннях закладів охорони здоров’я, а також у психіатричних закладах охорони здоров’я зараховується до стажу роботи у подвійному розмірі.
Тобто, страховий стаж до 1 січня 2004 року обчислюється з урахуванням норм Закону «Про пенсійне забезпечення». У подвійному розмірі було враховано стаж Вашої роботи в інфекційному відділенні лікарні до 1 січня 2004 року. При цьому пільгове обчислення правомірно здійснено лише за періоди, коли Ви працювали в інфекційному відділенні (період перебування в частково оплачуваній відпустці по догляду за дитиною враховується календарно), − пояснює Наталія Сергієнко, заступник начальника управління Пенсійного фонду України в м. Черкаси Черкаської області.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x