Шполянському колективу «Барвінок» присвоїли звання «Народного»

Шполянському колективу «Барвінок» присвоїли звання «Народного»

У нашому місті виростає талановита молодь, яка вплітає в національний вінок цвіт свого таланту, чарує красою танцю, високою виконавською майстерністю – це дитячий танцювальний колектив «Барвінок» Шполянського будинку школярів. «Нова Доба» про це дізналася в Шполянській міській раді.

Із 1978 року його незмінним художнім керівником працює Пресліцький Едуард Едуардович. Танці та хореографічні композиції, поставлені ним, користуються великою популярністю. Танцювальний колектив «Барвінок» відомий далеко за межами Черкащини й відзначається своєю високою виконавською майстерністю впродовж 55-ти років, а керівники колективу виводять своїх вихованців у світ прекрасного, незрівняного хореографічного мистецтва.
У 2008 році Міністерством освіти і науки України за вагомий внесок у справу виховання учнівської молоді, відродження і примноження надбань національної культури та художньої спадщини українського народу, високий художній рівень дитячому колективу присвоєно почесне звання «Зразковий художній колектив», а в 2012 році підтверджено це звання. Але колектив не зупиняється на досягнутому. Кожного року «Барвінок» стає лауреатом обласного фестивалю щедрівок і колядок «Щедрий вечір, добрий вечір, мати − Україно!», організованому дитячим фондом України, є лауреатом районної премії в галузі освіти і культури імені І.Гончара, переможцем обласного фестивалю хореографічного мистецтва, присвяченого 120-й річниці від дня народження В. Авраменка в номінації «Зразковий танцювальний колектив», лауреатом І премії Всеукраїнського фестивалю-конкурсу дитячо-юнацької творчості «Козацький шлях.UA», лауреатом І премії ІІІ Міжнародного дитячого фестивалю «Світ талантів».

«Барвінок» брав участь у святкових концертах з нагоди Дня Конституції та Дня Незалежності України, які проходили в Палаці культури «Дружба народів» в м. Черкаси, а також в обласному фестивалі народної творчості, присвяченому 195-й річниці від дня народження Т.Г.Шевченка, 55-й річниці утворення Черкаської області, в обласних оглядах-конкурсах колективів хореографічного жанру. Як повідомляє директор Шполянського Будинку школярів Людмила Бондаренко, рішенням експертної комісії Міністерства освіти і науки України, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 13.07.2017 №1023 дитячому танцювальному колективу «Барвінок» Шполянського Будинку школярів Шполянської районної ради присвоєно почесне звання «Народний художній колектив». Звання «Народний художній колектив» є високою оцінкою хореографічного мистецтва творчого колективу та професіоналізму їхнього наставника. Завдяки творчому запалу художнього керівника Едуарда Едурдовича, юні танцюристи швидко засвоюють танцювальні навички, оволодівають сценічною культурою, у них є мотивація до навчальної діяльності. Це дає можливість вихованцям розкрити свої таланти й здібності, перевтілюватися в сценічні образи, вільно опановувати ази хореографічне мистецтво.
У репертуарі колективу танці різних напрямів: хореографічні композиції, народні класичні, народні танці в сучасній обробці, дитячі сучасні танці та обрядові композиції. Танцюристи колективу, які стають дорослими, поповнюють склад народного аматорського ансамблю танцю «Гренада» районного Будинку культури. В колективі панують дружні, доброзичливі стосунки, майже родинна атмосфера, і це приваблює всіх, хто познайомився з гуртківцями колективу «Барвінок» та його керівником. Великий досвід хореографічної діяльності зумовлює успішні виступи колективу «Барвінок», юні танцюристи мають багато нагород за перемоги на різноманітних танцювальних фестивалях та конкурсах. «Барвінок» − постійний учасник святкових заходів, організаторами яких є Шполянська міська рада. Яскравими, феєричними та незабутніми стали цьогорічні виступи вихованців «Барвінку» на святі «Весела Масляна», у Всесвітній день вишиванки, в Міжнародний день захисту дітей, на святі Івана Купала в с.Кримки та в м.Шпола та обов’язково здивують своєю майстерністю під час танцювального фестивалю з нагоди Дня міста.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x