Уманський НУС в рейтингу кращих університетів світу за показниками Google Scholar Citations

Уманський НУС в рейтингу кращих університетів світу за показниками Google Scholar Citations

Лабораторія Cybermetrics, яка двічі на рік випускає рейтинг Webometrics, опублікувала результати рейтинга університетів світу за цитованістю вчених у Google Scholar (http://www.webometrics.info/en/node/169). Про це «Нова Доба» дізналася в Управлінні освіти і науки ЧОДА.

До рейтингу було включено 4982 університети з усіх країн світу, що мають рівень цитування більше 1000. Перші місця займають класичні університети США, а лідером знову став Гарвард із показником 1734533 цитувань.

Україна в рейтингу представлена 113 університетами. За підсумками рейтингу Уманський національний університет садівництва посідає 3950 місце в світовому рейтингу цитування, 65 місце серед ВНЗ України та 5 місце серед аграрних вишів України.

Разом з тим Уманський національний університет садівництва посів 2 позицію в рейтингу кращих університетів Черкаської області та 1 місце серед навчальних закладів міста Умані.

Рейтинг кращих університетів за Google Scholar Citations визначається за пошуковою програмою Google Scholar, яка спеціалізується на індексації наукових публікацій (статей, книг, препринтів та іншого). Він враховується при визначенні загального світового рейтингу університетів світу. Програма Google Scholar працює за тими ж правилами, що і пошукова програма Google. Утім є різниця: Google Scholar виконує не лише інформаційні, але й наукометричні функції. Робот Google Scholar індексує наукові публікації в Інтернеті. Робот Google Scholar відвідує тільки сайти, що стосуються науки, і збирає у свій індекс інформацію про місцезнаходження і зміст наукових робіт.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x