«Митницю» все-таки забудують?

«Митницю» все-таки забудують?

Сьогодні під час виконкому ухвалили питання щодо забудови «Митниці». Про сам виконком стало відомо громадської та деяким його членам уже після завершення. Це викликало хвилю обурень. Як повідомляла «Нова Доба» раніше, секретар міської ради Олександр Радуцький заявив, що ініціюватиме відставку нинішнього складу виконкому.

Проти такого рішення висловився й депутат міської ради від «Партії вільних демократів», директор підприємства «ТЕМП» Олександр Згіблов.

«Митницю» все-таки забудують?

«Інтереси забудовників стали вищими за інтереси жителів Черкас.
Сьогодні 8 членів виконкому зади набережну Черкас на поталу забудовникам. 8 людей знехтували думкою громади «Митниці». Вони знехтували думкою всіх жителів Черкас! 8 людей, піднявши руки, віддали наші пляжі і набережну на забудову. Тепер там будуть будинки. Житлові в 10-12 поверхів! Ніяких пляжів, аквапарків, зон відпочинку, рекреацій. Житло і машини, білизна з балконів і хрест на туристичному розвитку Черкас!
Прізвища членів виконкому, які затвердили Детальний план набережної, за яким на шматку між Смірнова і Козацькою встановлюється понад 10 багатоповерхових будинків!
Міський голова Анатолій Бондаренко (Батьківщина)
Перший заступник міського голови Станіслав Овчаренко (Батьківщина)
Заступник міського голови Роман Буданцев (Батьківщина)
Заступник міського голови Сергій Гура (Батьківщина)
Заступник міського голови Геннадій Шевченко (Батьківщина)
Член виконкому на громадських засадах Андрій Мушієк (син батьківщинівця Михайла Мушієка)
Член виконкому на громадських засадах від ВО «Черкащани» Олександр Сандецький
Член виконкому Володимир Білик», ‒ зазначив у своєму дописі Олександр Згіблов.

Крім того, що на сайті міської ради не було жодних анонсів та проектів рішень сьогоднішнього виконкому, та й онлайн трансляції теж не було.

«Митницю» все-таки забудують?

«25 липня на громадських обговореннях люди висловлювалися проти запропонованого проекту забудови набережної Дніпра, проекту, створеного без широкого обговорення, без врахування інтересів громади. Виступали проти нього жителі Митниці, які мають свої погляди на розвиток цієї території. Виступала і я, вкотре просила не поспішати, врахувати цінність набережної для всіх соціальних груп міста. А сьогодні виконком під виключені камери затвердив таки детальний план території. При чому, як кажуть присутні, проект не те що не був опублікований на сайті, а навіть розісланий напередодні членам виконкому. Просто принесли, роздали, проголосували», пише на своїй сторінці в соціальній мережі «Фейсбук» громадська активістка Вікторія Феофілова.

У свою чергу, Черкаська територіальна організація партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» висловила обурення стосовно такого рішення. Відповідне звернення з’явилося на сайті партії.
«Причин цьому безліч: проект рішення не був оприлюднений у визначені законом терміни, питання не було у порядку денному засідання виконкому, його внесли з голосу, питання розглядалося при вимкнених камерах, частину членів виконкому не повідомили про засідання взагалі. Партійці звертаються до депутатів міської ради висловити свою позицію, підтримати думку жителів міста та відмінити це скандальне рішення виконкому», ‒ повідомляється у зверненні.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x