Маньківські депутати розглянули питання про реорганізацію шкіл

Маньківські депутати розглянули питання про реорганізацію шкіл

25 липня 2017 року голова обласної ради Олександр Вельбівець узяв участь у роботі пленарного засідання сесії Маньківської районної ради, яку провела заступник голови районної ради Світлана Лещенко. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській облраді.

На початку сесії хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять загиблих бійців, які віддали своє життя за свободу і незалежність України в зоні проведення антитерористичної операції. Потім заступник голови районної ради привітала депутатів районної ради, які відсвяткували свій день народження у міжсесійний період, та звітувала про роботу районної ради.

Під час затвердження порядку денного пленарного засідання депутатами внесено пропозиції розглянути ще кілька питань, зокрема: звернення депутатів Маньківської районної ради до керівника ТОВ «Київ ВУД» щодо приведення діяльності товариства до вимог чинного законодавства та до відповідних обласних служб щодо проведення позапланової перевірки роботи ТОВ «Київ ВУД»; внесення змін до Програми мобілізаційної підготовки місцевого значення та забезпечення заходів, пов’язаних із залученням громадян України на військову службу за контрактом до лав Збройних сил України на 2017 рік; змін до Районної програми розвитку дорожньої інфраструктури і фінансування робіт, пов’язаних з будівництвом, реконструкцією, ремонтом та утриманням автомобільних доріг державного значення, які проходять територією Черкаської області та автомобільних доріг загального користування місцевого значення у Маньківському районі на 2016−2020 роки; стосовно підтримки звернення депутатів Монастирищенської районної ради Черкаської області до Верховної Ради України, Комітету ВРУ з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування щодо проекту Закону України «Про порядок утворення, ліквідації районів, встановлення і зміни їх меж» та звернення депутатів Тальнівської районної ради Черкаської області до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо забезпечення реалізації права учасниками АТО на першочергове отримання у власність земельних ділянок тощо.

У ході розгляду питань порядку денного депутати схвалили районну програму медикаментозного забезпечення хворих із трансплантованими органами на 2017−2020 роки, метою якої є безперебійне забезпечення високовартісними імуносупресивними препаратами для продовження життя хворих, які перенесли пересадку органів. Схвалено Програму безоплатної правової допомоги населенню району на 2017−2018 роки, якою забезпечується право на безоплатну правову допомогу відповідних категорій громадян.

Жваве обговорення викликав розгляд Програми «Екстрена медична допомога Маньківщини на 2017−2020 роки». Виступаючи, депутати районної ради висловили цікавість щодо частки співфінансування придбання медичного транспорту із обласного бюджету та гарантій профільного управління щодо подальшого його використання саме у Маньківському районі. Зі свого боку голова обласної ради Олександр Вельбівець зазначив, що тільки за умови поєднання зусиль сільської, районної, обласної, підтримки народних депутатів України у ході реалізації пріоритетних напрямків розвитку регіону можна досягти позитивного вирішення подібних масштабних питань.

Також депутати схвалили Програму підтримки органів місцевого самоврядування у Маньківському районі на 2017−2020 роки, підтримали звернення до Черкаської обласної ради щодо внесення подання до Верховної Ради України стосовно перейменування с. Поминик на с. Калинівка.

Затверджено зміни до районного бюджету на 2017 рік, що викликані змінами в частині розподілу коштів субвенцій з державного, обласного, сільських, селищних бюджетів; розподілу вільного залишку коштів районного бюджету станом на 01.01.2017; перерозподілу призначень головних розпорядників коштів.

Розглянуті питання реорганізації Русалівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, Кутівської ЗОШ І ступеня, Кислинської ЗОШ І ступеня у філії Буцької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів та Березівської ЗОШ І-ІІ ступенів у філію Іваньківської ЗОШ І-ІІІ ступенів, а також визначено загальноосвітні школи І-ІІІ ступенів Буцьку, Іваньківську, Молодецьку, Маньківську №1 правонаступниками реорганізованих філій; внесені зміни до рішення районної ради від 22.03.2012 №11-8/VI «Про створення освітніх округів». Із підтримкою схвалених рішень виступив Олександр Вельбівець:

Депутати районної ради розглянули питання затвердження кошторисної частини проектної документації за робочим проектом «Термомодернізація та капітальний ремонт будівлі інфекційного корпусу Маньківської центральної районної лікарні із заміною вікон й улаштуванням даху.

У зв’язку із великою кількістю питань, внесених на розгляд сесії, які потребують додаткового часу для обговорення та вивчення при схваленні депутатами рішень, розгляд частини питань перенесений на друге пленарне засідання, яке планується провести 1 серпня 2017 року.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x