Депутати не підтримали відставку голови Смілянської райради

Депутати не підтримали відставку голови Смілянської райради

28 липня 2017 року голова обласної ради Олександр Вельбівець узяв участь у роботі пленарного засідання чергової сесії Смілянської районної ради, яку провів голова районної ради Володимир Грошев. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській облраді.

На початку засідання присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих бійців, які загинули за свободу і незалежність України в зоні проведення антитерористичної операції.

Під час затвердження порядку денного група депутатів внесли на розгляд засідання питання «Про дострокове припинення повноважень голови Смілянської районної ради Грошева В.В.», що було обговорене і проголосоване депутатами першим.

Поки тимчасова комісія готувала матеріали для проведення таємного голосування, присутні в залі обговорили внесення питання до порядку денного. Зокрема, секретар міської ради Віктор Федоренко зауважив, що на Смілянщині є порозуміння між депутатами різних рівнів і керівниками усіх гілок влади.

Анатолій Шулежко, який вже 3-тю каденцію обирається депутатом районної ради, відзначив, що з обранням Володимира Грошева, як ніколи раніше, видно конкретну роботу районної влади в районі. Зі своєї сторони, виступаючи в обговоренні питання, Олександр Вельбівець зауважив, що внесення питання про недовіру чинному голові районної ради для нього стало несподіванкою. Тоді як обгрунтування внесення питання – а це недотримання положень регламенту, тиск на депутатів тощо – у ході обговорення не знайшли підтвердження й підтримки серед інших депутатів.

За результатами таємного голосування лише 13 із присутніх 26 депутатів підтримали питання про недовіру діючому голові районної ради, тож повноваження головуючого не було припинено.

Далі депутати перейшли до розгляду питань порядку денного. Серед іншого, затверджено звіт про виконання районного бюджету за І півріччя 2017 року та зміни до районного кошторису на поточний рік.

Гострі дискусії серед присутніх викликало питання стану підготовки бюджетних установ району до роботи в осінньо-зимовий період. Низку районних закладів виявились непідготовленими, а з окремих галузей доповідачі не дали вичерпні відповіді щодо стану підготовки до опалювального сезону. Своїм рішенням депутати визнали роботу райдержадміністрації й відповідних структурних підрозділів недостатньою та внесли ряд рекомендацій, зокрема: спільно із депутатами ради провести засідання колегії райдержадміністрації з цього питання для напрацювання подальшого покрокового плану дій.

У ході сесії затверджено екологічну програму відродження річки Тясмин на 2017−2020 роки, внесено зміни до програм протидії ВІЛ/СНІД та підтримки органів виконавчого влади району. Затверджено технічну документацію із нормативних грошових оцінок земельних ділянок, а також розглянуто хід виконання районної комплексної програми щодо медичного, соціального забезпечення та адаптації учасників АТО; надано матеріальну допомогу тяжкохворій та схвалено план роботи ради на ІІІ квартал.

Питання щодо умов оплати праці голови районної ради та заступника голови районної ради перенесено на розгляд наступного пленарного засідання сесії районної ради.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x