Новина із категорії: Лев Хмельковський, RSS

Роздрукувати        Друкована версія

Професор Анатолій Чабан розповів про українську кухню

Професор Анатолій Чабан розповів про українську кухню
Лев Хмельковський, RSS
Дата: 2-08-2017, 09:50.
30 липня директор Українського історико-освітнього центру Української Православної Церкви США Наталя Гончаренко запросила професора Черкаського національного університету ім. Богдана Хмельницького професора Анатолія Чабана розповісти громаді про історію української кухні на Середньому Подніпров’ї.

Професор Анатолій Чабан розповів про українську кухню

Професор Анатолій Чабан розповів про українську кухню

Професор Анатолій Чабан розповів про українську кухню

Сестрицтво Покрови Пресвятої Богородиці при Українській православній церкві св. Андрія Первозваного, яке очолює паніматка Леся Сівко, приготувало український обід. Зустріч відбулася в церковній залі у Савт-Бавнд-Бруку, Нью-Джерзі. В основу розповіді, ілюстрованої про зірками, гість поклав свою монографію з цієї теми «Щедрий стіл». Доповідач докладно зупинився на особливостях даного регіону, підкреслив різницю у куховарстві навіть в одному регіоні, розповів не лише про давні і часто забуті страви, а й про кухонне спорядження, різні печі, символічне значення окремих страв, закликав сприяти поширенню повсякденної української культури, зокрема кухні, одягу, пісень у західному світі.

Теги: черкаси, черкаська область, Анатолій Чабан, доктор, ЧНУ

Черкаси наживо

Замість лімузинів, високих підборів та краваток – віз, вишиванки та плахти. На Черкащині взялися за відродження місцевих весільних традицій. Інформує
Більше місяця минуло після жахливого буревію, що пронісся Черкащиною. Тоді найбільше постраждали райони лівобережжя, зокрема Золотоноша. Не обійшлося
< >
На виставці ...
Олексій Юрін, RSS
Отож – почнемо?! ...
Володимир Даник, RSS