В області середня зарплата − понад 6 тис. грн

В області середня зарплата − понад 6 тис. грн

У Черкаській області середня номінальна заробітна плата штатного працівника підприємств, установ та організацій із кількістю найманих працівників 10 і більше осіб у червні 2017 р. становила 6 393 грн, що в 2 рази вище рівня мінімальної заробітної плати (3 200 грн) і склала 106,5 % до травня 2017 р. та 144,9 % до червня 2016 р. «Нова Доба» про це дізналася в ГУ статистики в Черкаській області.

До видів економічної діяльності з найвищим рівнем оплати праці відносилися фінансова та страхова діяльність, державне управління й оборона; обов’язкове соціальне страхування, а серед промислових видів діяльності – виробництво автотранспортних засобів, причепів і напівпричепів, інших транспортних засобів, виробництво комп`ютерів, електронної та оптичної продукції, виробництво хімічних речовин і хімічної продукції, виробництво основних фармацевтичних продуктів і фармацевтичних препаратів, де заробітна плата перевищила середній показник по економіці в 1,2–2,6 раза.

Найнижчий рівень заробітної плати спостерігався в установах поштової та кур’єрської діяльності, діяльності у сфері творчості, мистецтва та розваг, виробництві електричного устатковання і не перевищував 61 % від середнього рівня по економіці.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x