На Звенигородщині затримали крадія маку

На Звенигородщині затримали крадія маку

У Звенигородському районі працівники поліції по «гарячих слідах» затримали чоловіка, який крав мак на присадибних ділянках. Відкрили кримінальне провадження за статтею 309 Кримінального кодексу України. «Нова Доба» про це дізналася в секторі комунікації Головного Управління Національної поліції в Черкаській області.

До чергової частини Звенигородського відділу поліції звернулись жителі одного з сіл району. Люди повідомили що невідомий чоловік ходить по присадибних ділянках та краде рослини маку.
На місце події було направлено слідчо-оперативну групу. Відпрацьовуючи вулиці села, поліцейські помітили підозрілого чоловіка. Невідомий, помітивши службовий автомобіль почав тікати на велосипеді. Втікача наздогнали. Ним виявився раніше судимий за незаконні операції з наркотиками 31-річний житель міста Ватутіне. Під час поверхневого огляду у нього вилучили пакет, в якому були рослини маку. Чоловік пояснив, що нарвав його на господарстві місцевих жителів, щоб потім приготувати наркотик для власного вживання.

Наразі слідчими Звенигородського відділу поліції відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від п\’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x