Безлад у домі сприяє набору зайвої ваги

Безлад у домі сприяє набору зайвої ваги

Щоб поліпшити самопочуття, важливо не тільки навести порядок у власних думках, але ще й очистити простір навколо себе. Психологи радять людям, які страждають від поганого настрою, нудьги або депресії, дієвий спосіб поліпшити собі настрій. Для цього потрібно просто прибрати в квартирі й позбутися від непотрібних речей.

Подивіться на свої шафи, зазирніть у кімнати і коридор. Там підшивки старих газет і журналів, гора нікому не потрібних іграшок, старий одяг і взуття. Необхідність позбутися всього цього багатьох із нас лякає, адже це так довго, утомливо і важко. За словами вчених із Американського центру психічних розладів, звичка до накопичення речей і завалів свідчить про прагнення розкоші, а також здатна викликати депресію.

Крім цього, психологи вважають, що безлад у будинку неминуче призводить до зайвих кілограмів. Дослідники провели експеримент, в якому взяла участь 101 жінка. Частину учасниць помістили в ідеально прибрану кухню, а іншу частину жінок відправили на кухню, де панував безлад у вигляді немитого посуду і розкиданих речей. Учасниці експерименту повинні були провести в приміщенні 10 хвилин, чекаючи, поки прийде інша людина. При цьому в обох кухнях стояли мисочки з печивом, крекерами і морквою.

Учені спостерігали за поведінкою жінок у процесі очікування і з\’ясували, що безлад змушував їх більше їсти, при цьому вони віддавали перевагу печиву. У середньому учасниці, які перебували на прибраній кухні, спожили на 65 калорій менше порівняно з тими, хто був серед безладу.
Тому першим кроком на шляху до схуднення є генеральне прибирання. Його необхідно проводити регулярно, як і звичайні прибирання. Звикайте до чистоти, і це допоможе досить легко змінити режим харчування, а значить і схуднути.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x