Як вибрати смачний кавун

Як вибрати смачний кавун

✓ Нормальна вага кавуна – 5 – 8 кг. Гіганти зазвичай надто водянисті й містять недостатньо цукру, а маленький діаметр плоду може свідчити про його хворобу або недозрілість.
✓ На плодові не повинно бути тріщин, ум’ятин, опіків, плям незрозумілого походження. Навіть якщо він і безпечний для здоров’я, то цілком може бути несмачним.
✓ Що контрастніші кольори на кавуну, то солодшим він буде. Намагайтеся вибирати найтемніший продукт із найсвітлішими плямами.
✓ Поверхня свіжого кавуна завжди тверда і блискуча, а смужки повинні бути яскраві й мати рівномірне забарвлення.

✓ Жовта пляма на боці кавуна повинна бути середнього розміру. Це свідчить про те, що плід пролежав на землі достатньо для того, щоб визріти.
✓ Хвостик плоду повинен бути коричневим, тонким і сухим.
✓ Якщо протилежна від хвостика частина плоду, так звана «попка», широка і випукла, його називають кавуном-дівчинкою, якщо маленька і впукла – це кавун-хлопчик. Багато хто вірить, що «дівчатка» солодші і мають менше кісточок. Насправді це міф, але ніщо не завадить вам перевірити його.

✓ Якщо постукати по зрілому кавуну, він видасть тонкий і дзвінкий звук, а якщо його легенько стиснути, можна почути хрускіт.
✓ Купувати кавуни потрібно в магазині або спеціально обладнаному наметі. Намет повинен мати навісний тент, а плоди повинні лежати на підтоварнику (дерев’яний настил) на висоті не нижче 15 см над землею.
✓ У магазині чи палатці на видному місці повинен бути сертифікат якості. Якщо його не видно, продавець має показати цей документ за першої вимоги.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x