Завдяки народному депутату вирішується проблема водопостачання Городища

Завдяки народному депутату вирішується проблема водопостачання Городища

Жителів Городища давно турбують проблеми водопостачання. Для містечка з населенням близько 15 тисяч осіб води не вистачало, особливо влітку. Постійний слабкий тиск у системі, часті відключення – із цим роками доводилося миритися городищенцям. Особливо потерпав від посухи спортивний комплекс «Колос» – гордість міста. У цьому році, нарешті, проблема в місті буде вирішена, адже є нова свердловина, яка з’явилася завдяки допомозі депутата Верховної Ради Геннадія Бобова.

На території Городища функціонує районний фізкультурно-оздоровчий спортивний клуб «Колос». Базується він в однойменному спорткомплексі, який збудували 32 роки тому завдяки зусиллям Дмитра Карповича Пожара, тодішнього голови ради спортивного товариства «Колгоспник». Йому вдалося втілити сміливу ідею – побудувати в Городищі спорткомплекс не гірший, ніж у Канаді чи Австралії – щоб молодь у місті була здорова і цілеспрямована. Правдами й неправдами городищенський діяч добився того, що в 1985 році першу чергу будівлі здали в експлуатацію. Так Городище отримало спорткомплекс, подібних якому було в республіці лише декілька.
Нині «Колос» тримає репутацію одного з найкращих стадіонів області. Особливих зусиль для цього доклали у 2008 році. «Зробили реконструкцію, добудували трибуни, VIP-ложу, майданчик із тренажерами. Також пересіяли футбольне поле», – пригадує Олександр Васильович Яремчук, директор Городищенського районного фізкультурно-оздоровчого спортивного клубу «Колос», який на цій посаді працює з 1996 року.

Завдяки народному депутату вирішується проблема водопостачання Городища

Водне питання
Попри чимало докладених зусиль районної влади і керівництва спортклубу, тривалий час було проблемним питання поливу стадіону, який, як відомо, завжди має бути зеленим і м’яким. На що тільки не доводилося іти Олександру Васильовичу, щоб дістати для стадіону води.
– Раніше за погодженням із міською радою ми використовували воду з міського водогону. Однак брати ми її могли не завжди. То нема тиску, то взагалі немає води – прориви. У таких ситуаціях доводилося навіть брати воду у ДСНС-ників, – розповідає Олександр Яремчук.
Проблема води лишалася невирішеною в місті тривалий час. Тож районні органи влади звернулися за допомогою до народного депутата Геннадія Бобова.
– Геннадій Борисович згодився нам допомогти, за що ми йому дуже вдячні. Завдяки його сприянню спрямували кошти, й було пробурено свердловину глибиною 75 метрів, яка має значний дебет води – приблизно 10 метрів кубічних на годину. Вода якісна, чиста за всіма показниками. На її очищення буде набагато менше затрат, – розповідає голова Городищенської РДА Олексій Лавріненко.
Нову воду планують закільцювати в наявну систему водопроводу. Тож зовсім скоро жителі Городища матимуть безперебійну подачу води набагато кращої якості. Таким чином вирішиться багато проблем як у комунальному господарстві, так і в особистому побуті містян.
А от стадіон спорткомплексу «Колос» уже поливається водою з нової свердловини. Тож тепер у кураторів спортивної галузі району одним клопотом менше. Городище може сміливо приймати змагання районного та обласного масштабів, маючи доглянутий, зелений газон на футбольному полі. Так, у вересні місто прийматиме обласне свято «Найспортивніше село». Загалом же, згідно з календарним планом, щороку тут проводять до 50 змагань. Це, зокрема, «Найспортивніше село» – районного та обласного рівнів, районні чемпіонати з футболу, депутатські змагання, «Шкіряний мяч», Дитячо-юнацьку футбольну лігу, «Старти надій».
Всього ж тільки за останній рік, завдяки ініціативам Геннадія Бобова, у районі вдалося вирішити багато нагальних проблем.
– Побудова нової котельні в Городищенській школі №1, капітальний ремонт покрівлі та заміна вікон у Городищенській школі №3, буріння свердловини для ФОСК «Колос» – це масштабні проекти, які вдалося реалізувати завдяки сприянню народного депутата. Загальна вартість проведення цих робіт склала понад 2,5 млн грн. А ще за його безпосередньої допомоги було газифіковано Вільшану, придбано дороговартісний електрокардіограф для потреб району, надається постійна допомога освітнім закладам, – говорить голова Городищенської РДА Олексій Лавріненко.

Завдяки народному депутату вирішується проблема водопостачання Городища

За більш як 10 років виховав близько 300 футболістів
Особливу увагу в Городищі приділяють формуванню фізичної культури у дітей. Так, при спорттоваристві «Колос» з 90-х років діяла ДЮСШ, яка у 2013 році внаслідок реформування приєдналася до ДЮСШ Городищенської районної ради.
Вихованці Олександра Васильовича – неодноразові переможці обласних і всеукраїнських змагань. Так, у 2004 році підліткова команда «Колосу» стала чемпіоном області. Це був перший чемпіонат юнацької ліги Черкащини.
– Коли діти вийшли в фінал, я їм кажу: «Ви маєте увійти в історію. Ви можете стати першими чемпіонами ліги. Буде другий, буде п’ятнадцятий, але першим буде один». Вони вийшли на поле і здобули перемогу, – ділиться спогадами Олександр Васильович Яремчук.
У 2010 році, до речі, «Колосу» вдалося повторити свій тріумф. Найбільша ж перемога ДЮСШ «Колос» – у 1999 році, коли у м. Скадовськ городищенська команда виборола третє місце на всеукраїнському чемпіонаті «Хто ти, майбутній олімпієць?». У 2013 році також стали призерами на всеукраїнському рівні – на змаганнях «Даруємо радість дітям» здобули друге місце. У 2016 році вихованці секції, команда «Юність» ФОСК «Колос» – срібні призери першості ФОСК «Колос» АПК України. У цьому році на цій Першості привезли до Городища «бронзу».
За роки роботи з юними спортсменами Олександр Васильович опікувався близько 300 дітьми. Дехто з них навіть збудував професійну спортивну кар’єру. Пишається досвідчений тренер Віталієм Грицаєм – гравцем таких ФК, як «Княжа», «Львів», «Сталь», «Десна», «Черкаський Дніпро». Охоче розповідає про Костянтина Махновського – воротаря, який грав за юнацьку збірну України.
Нині ж у «Колосі» ведуть секцію з футболу, яка нараховує 52 особи. На громадських засадах у селах району діють 11 фізкультурно-оздоровчих клубів.
У 10 населених пунктах працюють фахівці зі спорту і займаються із молоддю: проводять турніри з волейболу, настільного тенісу, баскетболу, шашок, шахів. Для молоді в селі це дуже цікаво. Ми їх мотивуємо, допомагаємо з інвентарем, даємо суддів, консультуємо, – розповідає директор ФОСК «Колос».
У Городищі переконані: вкладені сили й ресурси у спорт і фізкультуру – це інвестиція в майбутнє. Адже фізична культура додає нам здоров’я, зміцнює наш дух і додає цілеспрямованості.

Олеся Безпалова

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x