Лісівники Черкащини відтворили понад 1,6 тисячі гектарів лісів

Лісівники Черкащини відтворили понад 1,6 тисячі гектарів лісів

Лісівники області за півроку відтворили лісів та провели лісорозведення на 1667 гектарах. Про це під час розширеної колегії обласного управління лісового та мисливського господарства повідомив його начальник Олександр Дзюбенко. Він також відзначив, що загалом завдання з лісокультурного виробництва виконані повністю. «Нова Доба» про це дізналася в Черкаському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

На початку колегії Олександр Дзюбенко подякував всім колективам за результативну роботу.
– За підсумками господарсько-фінансової діяльності лісгоспів за перше півріччя 2017 року всі підприємства спрацювали прибутково, – підкреслив начальник управління. – На ведення лісового господарства з початку року було спрямовано 112 мільйонів гривень власних коштів лісгоспів. До зведеного бюджету сплачено 137,4 мільйонів гривень податків, зборів та обов’язкових платежів. Сплачено 25,5 мільйонів гривень єдиного соціального внеску.
Начальник відділу економіки, фінансів та юридичного забезпечення Лариса Солтисік доповіла, що за звітний період лісгоспами області напрацьовано позитивну динаміку в роботі для покращення фінансової стабільності. На 125 грн зросла середня реалізаційна ціна одного знеособленого кубометра деревини, по управлінні вона становить 1 114 гривень. Отримано 38 мільйонів гривень чистого прибутку.
Станом на початок серпня у лісах держлісфонду виникла 81 пожежа на загальній площі в 22,5 га, у тому числі верхова – на площі 2,2 га. Найбільша низова лісова пожежа сталася у Чигиринському лісгоспі на площі 7,5 га. Працівниками державної лісової охорони проведено 235 рейдів та притягнуто до адміністративної відповідальності 21 особу (на суму 2 125 грн).

Про стан роботи лісгоспів з охорони лісів від незаконних рубок доповів головний спеціаліст управління Микола Бихало. У цьому році виявлено 36 випадків незаконних рубок загальною масою 280 м куб., завдано збитків на понад 2 млн грн, Усі справи по незаконних рубках передані до правоохоронних органів. Доповідач наголосив, що протягом липня почастішали випадки незаконних рубок, тому необхідно посилити боротьбу з «чорними лісорубами». Для цього потрібно застосовувати усі можливі методи та засоби – насамперед збільшити кількість рейдів та кількість задіяних в них працівників, використовувати фотопастки для фіксації пересування громадян й транспорту у лісах Черкащини, співпрацювати у цьому питанні суміжним структурним підрозділам.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x