Забудова «Митниці» − марні сподівання щось змінити

Забудова «Митниці» − марні сподівання щось змінити

Виконком, на позитивне рішення якого сподівались громадські активісти, частина міських депутатів та секретар міської ради Олександр Радуцький, їх не виправдав. А шанси змінити ситуацію та проголосувати за пропозицію спочатку внести до порядку денного проект рішення про скасування забудови набережної та прибережної зон мікрорайону «Митниця», а потім за відміну попереднього рішення виконавчого комітету з того самого питання, таки були. Перед сесією (яку призначили як позачергову та швиденько відмінили, а згодом переформатували на звичайну та призначили на четвер, 10 серпня) виконком мав можливість показати свою позицію та відмінити багатоповерхову забудову. Принаймні, такої думки до останнього моменту дотримувався Олександр Радуцький.

Між іншим, зачіпкою для членів виконкому стало те, що проект рішення, поданий Олександром Романовичем, не пройшов узгодження у відповідному профільному департаменті (архітектури та містобудування) та особисто через руки його керівника Артура Савіна, що мав «намалювати» там свій підпис. У свою чергу, це підтвердили в юридичному відділі міської ради, додавши, що до всього ще потрібна пояснювальна записка. Урешті, аби протягнути питання, не вистачило двох голосів двох ключових заступників міського голови — Геннадія Шевченка та Станіслава Овчаренка.

Проект, який заступник міського голови Станіслав Овчаренко назвав сіруватим та сируватим, врешті вирішили розглядати на наступному виконкомі, що було розцінено, як навмисне затягування питання. А поки суть та діло, є свідчення того, що на Митниці вже б’ють палі під ту саму скандальну забудову.
Є всі підстави думати, що сесія міськради у четвер буде дуже гарячою, навіть не зважаючи на те, що скандальне рішення міськвиконкому не вдалося змінити. А попередній аналіз розстановки сил опонентів говорить про єдність позиції принаймні 4 фракцій: партії Вільних демократів, ВО «Свобода», Укропу та Солідарності. Загалом це 24 міські депутати.
Невипадково згадалось про петицію щодо включення до складу виконкому громадського активіста Артура Чемериса. Розгляд «його» питання теж дивно затягується, невже лише з міркувань отримання потрібних голосів членів виконкому?

Тетяна Євгеньєва

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x