У школі № 7 відкрили Шевченківську світлицю

У школі № 7 відкрили Шевченківську світлицю

Найважливішою подією минулого тижня стало відкриття Шевченківської світлиці в Черкаській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 7, господинею якої стала вчитель української мови та літератури Величко Тетяна Василівна.

Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради.

Протягом усього навчального року вона спільно з батьками свого класу готувала матеріали та виготовляла багато стендів, присвячених творчості й життєвому шляху видатного митця. Учні її класу Погребняк Андрій та Мойся Назар власноруч виготовили макет Тарасової хати, який прикрашає світлицю, а безліч цікавого і нового матеріалу зберігається у нових меблях.

14 березня 2014 року в фойє школи зібралася велика кількість відвідувачів для того, щоб розділити важливу подію для школи – відкриття світлиці Тараса Шевченка. Розпочали свято учасники студії танцю \”Веселка\” з українським танком, Горбенко Каріна продекламувала вірш Кобзаря. Зі вступним словом до всіх звернулася заступник директора школи з навчально-виховної роботи Фесак Людмила Миколаївна. Вона запросила всіх присутніх на відкриття світлиці. А там уже всіх чекала господиня свята, як і ведеться гостей зустрічали з святковим короваєм… Ведучі Криворучко Ольга та Москаленко Максим розповіли глядачам про Великого Кобзаря, а учні школи декламували вірші видатного поета не лише українською, а і різними мовами світу.

Продовженням свята було вручення подарунків від кожного класу школи. Дарувалися книги, картини, рушники та вироби мистецтва, виготовлені учнями та випускниками школи. Усі ці подарунки будуть знаходитись у Світлиці.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x