Школяр батькам «влетить у копієчку»

Школяр батькам «влетить у копієчку»

Ранці та канцелярське приладдя, шкільна та спортивна форма, а для дівчаток ще й бантики. Для батьків школярів − нині гаряча пора, адже потрібно чадо зібрати до школи. Справа клопітка, потребує багато сил та коштів. Цього року на школяра потрібно витратити близько 4 тисяч гривень. Найзатратнішим стане купівля шкільної форми, взуття та портфеля.

Владислав та Оксана Вертипорохи цього року збирають двох школярів: дочку − у третій, сина − у другий класи. Зізнаються, що до школи починають купувати все необхідне заздалегідь.
− Майже за місяць почали складати списки та придивлятися, що де краще купити. Звертаємо увагу не лише не ціни, а й на якість, − розповідає Оксана Вертипорох. − На двох дітей плануємо витратити близько восьми тисяч гривень. Лише на канцтовари піде 800 гривень, а то й більше.
Цього року третьокласниці Владі купили новий рюкзак і сумку для спортивної форми. Усе це обійшлося у 600 грн.
− Одяг частково залишився з минулого року, проте потрібні 2−3 нові сорочки для сина і 2−3 блузки для дочки, − говорить мама. − Спідничка обійшлася у 400 гривень, брюки і жилет для хлопчика − близько 600 гривень, туфлики хлопчикові зі шкірзаму коштують 400−500 гривень. Зрозуміло, що одягу, який ми купляємо зараз на весь рік не вистачить. Чекатимемо жовтня−листопада, коли ціни хоч трішки знизяться, тому що в передшкільний сезон кожен виробник намагається заробити грошей, а вже після 1 вересня ціни починають спадати.
Пані Оксана відзначає, що на шкільному ринку товар є на будь-який вибір, та є і багато неякісних речей. Тому шкільну форму для обох дітей уже другий рік поспіль купують у магазині.
− Ще обом потрібні спортивні костюми, це десь по 500 гривень, бо з минулорічних уже виросли, − розказує мама.
Продавці на шкільному ринку говорять, що вартість товарів у них лишилися на рівні минулого року. Справді, якщо пригадати 2016 рік, то школяр «обходився» у три−чотири тисячі гривень.

У родині Оношків теж двоє учнів: дівчинка піде до 4 класу, хлопчик − до 10.
− Тільки на одяг для дочки витратимо понад дві тисячі гривень, − розповідає мама Наталія Оношко. − Яку суму витратимо на канцтовари поки що не рахували. Хоч і кажуть продавці, що ціни залишилися минулорічними та все одно підготовка до першого вересня «влітає у копієчку».
Десятикласнику цього року купили костюм за 1 500 грн, 500 та 1000 гривень витратили на сорочку й туфлі відповідно.

Петренки до навчального року збирають сина − шестикласника. Старший же вже студент і сам заробляє на себе.
− Порахували, що три тисячі гривень однозначно витратимо на підготовку. Можливо й більше, − каже батько Віталій Петренко. − Але ж це лише на перший період, далі потрібно буде придбати теплий одяг, взуття, а до весни новенька шкільна форма може стати замалою, адже син росте. Крім того, канцтоварів за один раз не накупишся. Тож протягом навчального року купуємо приладдя за потреби.
Отож, за розповідями батьків ціни, що на шкільному ринку, що в магазинах приблизно однакові. Єдине, що важливо в магазині дотримуються норм зберігання товару, та й зможуть обміняти його чи повернути гроші. На ринку ж можна знайти дешевші речі, але ніхто не ручатиметься за їхню якість та довговічність. Хоча, якщо ви є постійним покупцем на ринку, то можна отримати і хороший товар, і непогану знижку. Крім того, товари можна купити через Інтернет. Якщо замовляти нові товари, то ціна не дуже різнитиметься з магазинними. До того ж товари хотілося б побачити, відчути на дотик, перевірити якість. А ще бюджетним варіантом є пошук товарів у секонд-хендах, проте й там не завжди можна знайти потрібну річ.

Олеся Зінченко

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x