Шкідливі звички, від яких болить спина

Шкідливі звички, від яких болить спина

На жаль, нині від болю в попереку страждають не лише люди літнього віку, але нерідко й молодь. Якщо вас часто турбують болі в спині, можливо, причина дискомфорту криється у ваших звичках.

Спите на незручному ліжку
Неправильний матрац здатний завдати серйозної шкоди хребту. Експерти рекомендують вибирати ортопедичний матрац середньої жорсткості, щоб запобігти болю в спині.

Носите сумку на одному плечі
Якщо ви постійно носите сумку на правому або лівому плечі, хребет отримує нерівномірне навантаження, що з часом може призвести до викривлення і болю в спині. Тому бажано носити сумку на різних плечах, а ще краще – купити собі гарний рюкзак.

Не займаєтеся спортом
Малорухливий спосіб життя може спровокувати не тільки зайву вагу, але й біль у спині. Сильні м\’язи – це той каркас, який підтримує хребет і оберігає його від травм. Регулярно робіть серцево-судинні й силові вправи, але не забувайте також про важливість розминки і помірних навантажень, наприклад, йоги.

Неправильно піднімаєте важке
Більшість людей погано уявляє, як правильно піднімати тяжкості. Звідси нескінченні скарги на болі в спині. Якщо потрібно підняти важку сумку або коробку, присядьте з прямою спиною, візьміть вантаж і тільки потім обережно випрямтеся. Це допоможе знизити навантаження на хребет і не зірвати спину.

Довго перебуваєте в незручній позі
Сидіти в офісі й працювати стоячи (перукарем, адміністратором або продавцем) – шкідливо для хребта. Намагайтеся побільше рухатися під час перерв або робіть спеціальну зарядку для офісних працівників.

Сутулитеся
При порушенні постави м\’язи і зв\’язки перекручуються і перенапружуються, кістки скелета деформуються, що викликає неминучу біль у спині й інші проблеми зі здоров\’ям. Стежте за поставою: сидячи на робочому місці, старайтеся тримати спину прямо, а плечі – розправленими.

Не слідкуєте за вагою тіла
Якщо у вас зайва вага, навантаження на хребет значно збільшується. Надмірна вага сприяє остеохондрозу і пошкоджує хребет так само, як травма або хронічні перевантаження.

Споживаєте мало кальцію і вітаміну D
Ці речовини необхідні, щоб зміцнити руховий апарат і знизити ризик травм. Обов\’язково включіть у раціон продукти (сир, вершкове масло, яйця, рибу морепродукти), що забезпечать їхню добову норму.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x