Алкоголь влітку: як не нашкодити собі

Алкоголь влітку: як не нашкодити собі

Алкоголь у спеку стає особливо небезпечним. При підвищеній температурі повітря знижується контроль організму і шанси сильно сп\’яніти навіть від невеликої дози спиртного зростають. Навіть невелика кількість міцного напою може стати потужним ударом по печінці та нирках.
Спиртні напої підвищують кров\’яний тиск, створюючи додаткове навантаження для судин і серця, порушує терморегуляцію. Також вони діють як сечогінний засіб і сприяють зневодненню, що може закінчитися тепловим ударом.
Найпоширеніший наслідок вживання алкоголю на пляжі – людина засинає під прямими сонячними променями й отримує сонячні опіки. Але все може закінчиться набагато серйозніше: статистика стверджує, що близько половини смертей на пляжах можна було б уникнути, якби потерпілі не випили перед купанням.

Що точно пити не слід?
Коктейлі у металевих банках містять велику кількість спирту і створюють підвищене навантаження на печінку і нирки.
Безпечна денна доза пива – не більше 1 л світлого напою в добу. Більша кількість негативно вплине на стан підшлункової залози.
Текіла, горілка і віскі дуже зневоднюють організм у спеку, приводячи до спазмів судин. А коньяк, що розширює судини, викликає надмірне потовиділення.
Шампанське – досить підступний напій. Вуглекислота (тобто бульбашки) допомагає алкоголю швидше всмоктуватися в кров. А про негативні наслідки алкоголю в розпеченому на сонці організмі ми вже зазначали.
Якісне сухе вино у спеку пити можна, але не більше двох келихів і не натщесерце.
Найбезпечніші з точки зору спеки – охолоджуючі коктейлі з м\’ятою, мате, лаймом (типу мохіто).

Як краще випивати
Улітку вибирайте тільки ті напої, в якості яких ви впевнені на 100 %. Універсальне правило для свята з алкоголем – один стандартний напій (склянка коктейлю або чарка чогось міцнішого) на годину і не більше трьох порцій алкоголю за вечір. А якщо градусник показує більше 30 С, то радимо не пити алкоголь узагалі.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x