Сім секретів щастя на кожен день

Сім секретів щастя на кожен день

Психологи стверджують, що прагнення щастя закладено в людині генетично і на 50 % визначається спадковістю. Ще 10 % відчуття щастя залежать від зовнішніх обставин. Решта 40 % відчуття щастя залежить виключно від самоконтролю і вміння відчувати себе щасливим. Вчені визначили основні секрети, щоденне дотримання яких допоможе значно покращити життя, не залежно від зовнішніх обставин.

Починайте і закінчуйте день позитивом. Після пробудження заплющте на хвилину очі та уявіть свій день. Згадайте все те хороше, що має відбутися з вами сьогодні. Закцентуйте увагу на ньому. Навіть якщо це якісь дуже прості побутові дрібнички. Потім зробіть глибокий вдих і потягніться. Це важливо для того, щоб все пройшло так, як ви задумали. Увечорі, перед сном, проробіть подібну процедуру, але вже пригадуючи, що з вами трапилося хорошого.

Стежте за своїми думками. Ми часто забуваємо про те, що наші думки можуть впливати на те, що відбувається у нашому житті. Зупиніться і зверніть увагу на те, про що думаєте. Пам’ятайте, що негативні емоції можуть погано вплинути на вашу працездатність і внутрішній стан.

Цінуйте те, що маєте. Мріяти про бажане легко, набагато складніше навчитися цінувати те, що ми вже маємо. Пам’ятайте, що у світі завжди є хтось, хто має набагато менше, ніж ви. А про ті речі, які ви сприймаєте як належне, не може навіть мріяти. Навіть у негативній ситуації можна відшукати щось позитивне. Зосередьтесь саме на цьому, і ви зможете побачити, як змінити всю ситуацію.

Знаходьте час для відпочинку. Краще, якщо в ньому буде поєднано психічний і фізичний відпочинок. Найкращий спосіб втілити цю пораду в життя – прогулянка. Під час неї рухайтесь повільно і стежте за тим, щоб думки акцентувались на відпочинку, а не «доробляли» перервану працю.

Допомагайте іншим. Поставте собі за правило: жодного дня без допомоги іншим. Тільки пам’ятайте, що це має бути дійсно щирий подарунок, а не «вкладення». Це не обов’язково повинно бути щось матеріальне. Добре слово, комплімент чи усмішка теж можуть стати у пригоді. Добрі вчинки дозволяють відчути себе щасливим і потрібним.

Пізнавайте нове. Один із секретів щастя малих дітей у тому, що вони постійно пізнають щось нове. Задоволення цікавості просто не залишає часу на смуток. Вчіться в них цьому. Спробуйте нові страви, купіть новий альбом улюбленої музичної групи, сходіть в кіно. Постійно щось міняйте у вашому житті, нехай це будуть дрібниці, але саме з дрібниць складається ваш настрій, життєвий шлях, і звичайно щастя.

Змушуйте себе усміхатися. Саме змушуйте. Проведіть простий експеримент. Станьте перед дзеркалом і кілька хвилин імітуйте радість, весело посміхаючись. Ви відразу помітите, що настрій починає поліпшуватися. Ніякої містики в цьому немає, просто психіка напряму пов’язана з вашим організмом. Крім усього, усмішка позитивно впливає не лише на вашу психіку, а й на оточення. В усміхненої людини набагато більше шансів знайти підтримку і допомогу в інших, ніж у набурмосеної.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x