Інспектори Держгеокадастру перевіряли дотримання вимог земельного законодавства

Інспектори Держгеокадастру перевіряли дотримання вимог земельного законодавства

Державні інспектори Управління з контролю за використанням та охороною земель Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області протягом 2017 року провели 180 перевірок дотримання вимог земельного законодавства, під час яких виявлено 93 порушення.

На усунення виявлених порушень видано 53 приписи та складено 43 протоколи про адміністративні порушення. До адміністративної відповідальності притягнуто 40 осіб і накладено стягнень на загальну суму 11075 грн. Добровільно штраф сплатила 21 особа на суму 5950 грн. «Нова Доба» про це дізналася в ГУ Держгеокадастру в Черкаській області.

Крім того, здійснювалися перевірки стану додержання органами виконавчої влади й місцевого самоврядування вимог земельного законодавства в процесі передачі у власність, надання в користування, зокрема в оренду, вилучення (викупу) земельних ділянок. За результатами 973 перевірок виявлено 50 рішень, які прийнято з порушенням вимог земельного законодавства, та направлено 50 клопотань до органів місцевого самоврядування і виконавчої влади про приведення ухвалених рішень (розпоряджень) до вимог земельного законодавства.

У зв’язку з виявленням у результаті перевірок порушень щодо самовільного зайняття земельних ділянок, зміни цільового призначення земельних ділянок і знятті родючого шару ґрунту без отримання відповідного дозволу встановлено розмір шкоди в сумі 1 млн 360 тис. грн (29 нарахувань). Шкоду в розмірі 156 тис. грн порушники сплатили добровільно (13 нарахувань).

Довідково:

Відповідно до статті 2 Закону України «Про державний контроль за використанням та охороною земель» основні завданнями державного контролю за використанням та охороною земель такі:

забезпечення додержання органами державної влади, органами місцевого самоврядування, фізичними та юридичними особами земельного законодавства України;

забезпечення реалізації державної політики у сфері охорони та раціонального використання земель;

запобігання порушенням законодавства України у сфері використання й охорони земель, своєчасне виявлення таких порушень і вжиття відповідних заходів щодо їхнього усунення;

забезпечення додержання власниками землі й землекористувачами стандартів і нормативів у сфері охорони та використання земель, запобігання забрудненню земель і зниженню родючості ґрунтів, погіршенню стану рослинного й тваринного світу, водних та інших природних ресурсів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x