1770 нових робочих місць із початку року створили в Черкасах

1770 нових робочих місць із початку року створили в Черкасах

Як інформують у департаменті соціальної політики Черкаської міської ради, виведення бізнесу з «тіні» є одним з пріоритетних завдань, які стоять сьогодні перед робочою групою. Під час зустрічей з представниками бізнесу члени робочої групи постійно проводять інформаційно – роз’яснювальну роботу щодо вимог законодавства про працю. Пропонуються комплекти буклетів, які містять інформацію із послугами служби зайнятості. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі Черкаської міської ради.

На засіданні робочої групи офіційно запрошено 24 суб’єкти господарської діяльності; із них заслухано 10 представників підприємств, а саме: ТОВ «Укрспеценергозбут», ТОВ «Ековторсвіт», ФОП Кириченко Євгеній Якович, ФОП Гладкий Анатолій Георгійович, ФОП Ніколаєв Євгеній Петрович, ФОП Костриця Олександр Юрійович, ФОП Чернецька Ірина Олександрівна, ФОП Черево Віктор Олександрович, ФОП Діденко Ірина Олексіївна та ФОП Коваленко Олег Анатолійович.

З’ясовано, що недотримання встановленого законодавством мінімального рівня заробітної плати на цих підприємствах сталося через переведення працівників на неповний робочий день (тиждень) у зв’язку з відсутністю обсягів робіт.

За даними Державної податкової інспекції у м. Черкаси з початку 2017 року згідно з поданими звітами з єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування у м. Черкаси було створено 1770 нових робочих місць.

За результатами діяльності робочої групи та проведених заходів по суб’єктах господарської діяльності – юридичним особам з початку року легалізовано доходу на суму – 285,7 тис. грн, додаткові надходження до бюджету податку на доходи з фізичних осіб на суму – 51,4 тис. гривень.

По суб’єктах господарської діяльності – ФОП легалізовано доходу на суму – 105,3 тис. грн, додаткові надходження до бюджету податку на доходи з фізичних осіб на суму – 18,9 тис. гривень.

На сьогодні виплата нелегальної заробітної плати «у конвертах» все більше набуває характеру соціального явища, вкрай загрозливого для економіки держави, оскільки призводить до приховування від оподаткування значних сум нелегально виплаченої заробітної плати, зменшує надходження страхових внесків до Пенсійного фонду України, обмежує можливості пенсіонерів реалізовувати своє право на гідні пенсії.

Одночасно, на засіданнях робочої групи керівникам суб’єктів господарювання постійно наголошується на відповідальності роботодавців за порушення законодавства про працю. Окрім того, із 1 січня 2017 року розширено механізми впливу на юридичних та фізичних осіб-підприємців, які використовують найману працю, шляхом внесення відповідних змін до статті 265 Кодексу законів про працю України.

Відповідальність юридичних та фізичних осіб-підприємців, які використовують найману працю, за порушення законодавства про працю передбачена від мінімального розміру заробітної плати до стократного розміру мінімальної заробітної плати (3 200 грн – 320 000 грн).

ДЛЯ ДОВІДКИ:

Робоча група створена на підставі розпорядження Кабінету Міністрів України від 02.03.2010 № 359 «Про затвердження плану щодо детінізації доходів та відносин у сфері зайнятості населення» та рішення виконавчого комітету Черкаської міської ради, затвердженого в грудні 2013 року.

Одним із основних завдань робочої групи є сприяння діяльності органів виконавчої влади та місцевого самоврядування щодо забезпечення легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення, направлених на наповнення міського бюджету.

Департамент здійснює організаційне забезпечення засідань робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення, які проводяться не рідше одного разу на місяць.

На засідання робочої групи запрошуються суб’єкти господарської діяльності, у яких згідно звітності по єдиному соціальному внеску заробітна плата є нижчою від встановленого законодавством мінімального рівня.

Члени комісії надають консультації та зобов’язують представників бізнесу спрямовувати вивільнені кошти, за рахунок зменшення розміру єдиного соціально внеску на підвищення заробітних плат найманим працівникам.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x