У Черкасах податкова міліція викрила підпільний цех із незаконного виробництва алкогольних напоїв

У Черкасах податкова міліція викрила підпільний цех із незаконного виробництва алкогольних напоїв

У рамках операції «Акциз-2017» та розслідування кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 204 КК України (незаконне виготовлення підакцизних товарів з недоброякісної сировини, що становить загрозу для життя та здоров’я людей, незаконне зберігання та збут підакцизних товарів), встановлено, що в одному з гаражних приміщень на території автокооперативу обласного центру організовано незаконне виробництво фальсифікованих лікеро-горілчаних напоїв. Виготовлена незаконним шляхом підакцизна продукція реалізовувалась місцевим жителям, а також на замовлення через мережу Інтернет поштовими відправленнями жителям з інших регіонів України. «Нова Доба» про це дізналася в ДПІ у м. Черкаси.

На підставі ухвал суду співробітниками податкової міліції ГУ ДФС у Черкаській області із залученням експертів-криміналістів Черкаського відділу поліції за адресою здійснення підпільного виробництва лікеро-горілчаних напоїв та в автомобілі організатора цеху проведено обшуки.
У результаті слідчо-оперативних заходів виявлено та вилучено понад 1,3 тонни спирту невідомого походження, підготовлену до реалізації продукцію у пластиковій тарі – 1155 літрів горілчаних напоїв та 800 літрів коньячних виробів, обладнання для підпільного виготовлення алкогольних напоїв – шланги, лійки, спиртометри, електронасос, пластикову тару та фурнітуру до неї, а також автомобіль, що використовувався в незаконній діяльності. Всього вилучено товарно-матеріальних цінностей та описано обладнання на загальну суму 937 тисяч гривень. Зразки вилученої фальсифікованої продукції направлено для проведення експертизи.

На цей час уживаються заходи щодо проведення експертних оцінок фахівців вилучених підакцизних виробів, встановлюються шляхи походження спирту та канали збуту незаконно виготовлених лікеро-горілчаних напоїв.
Триває слідство

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x