Монастирищенські депутати проголосували за вихід зі складу засновників газети «Зоря»

Монастирищенські депутати проголосували за вихід зі складу засновників газети «Зоря»

10 серпня 2017 року в залі засідань будинку рад голова районної ради Микола Орендарчук провів пленарне засідання сімнадцятої сесії районної ради сьомого скликання. Відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Регламенту районної ради питання, внесені до порядку денного сесії, попередньо розглядалися на засіданнях постійних комісій та погоджувалися президією районної ради. Проекти рішень було розміщено на офіційному веб-сайті районної ради, надіслано на електронні скриньки народним обранцям району та роздано присутнім на сесії депутатам у паперовому варіанті. Про це «Нова Доба» дізналася в Монастирищенській РДА.

До порядку денного сесії включили 19 питань. Однак питання про створення комунальної установи «Монастирищенський районний методичний кабінет» та про внесення змін до структури і чисельності установ охорони здоров’я на 2017 рік було знято з порядку денного пленарного засідання. На початку роботи депутати заслухали інформацію про хід виконання Програми підвищення енергоефективності та зменшення споживання енергоносіїв Монастирищенського району на 2016-2018 роки.

У зв’язку із проведенням на базі Монастирищенської спеціалізованої школи-інтернат І-ІІІ ступенів «Обдарованість» восьмиденного українсько-американського табору для реалізації участі в проекті Camp GLOW, депутати внесли зміни до районної програми «Вчитель» на період до 2021 року, передбачивши додатково 76 тисяч гривень для вищевказаних цілей, а також внесли зміни до районної програми благоустрою та утримання центральної площі міста на 2017−2020 роки, додавши до неї перелік робіт на суму 12 млн гривень, які передбачено виділити з державного і місцевого бюджетів.

У ході роботи народні обранці внесли зміни до структури і чисельності установ освіти району на 2017 рік та до районного бюджету. Необхідність внесення змін до районного кошторису зумовлена розподілом трансфертів з обласного та державного бюджетів, передачею інших субвенцій районному бюджету місцевими радами та перерозподілом видатків між галузями.

Після проведеного обговорення депутати районної ради погодили збільшення доходів по статті «Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на надання пільг та житлових субсидій населенню на оплату електроенергії, природного газу, послуг тепло-, водопостачання і водовідведення, квартирної плати (утримання будинків і споруд та прибудинкових територій), вивезення побутового сміття та рідких нечистот» на суму 8 640 500 грн. Крім того, збільшено дохідну частину по статті «Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій» на суму 404 000 грн, для придбання медичного обладнання та предметів довгострокового користування для Монастирищенської ЦРЛ.

За рахунок передачі субвенцій районному бюджету також буде виплачено компенсацію на пільговий проїзд автомобільним транспортом окремим категоріям громадян, придбано вікна для Шарнопільського НВК І – ІІІ ступенів, спрямовано кошти на виконання районної цільової програми «Призовна дільниця на 2017-2018 роки». Депутатами розподілено вільний залишок коштів спеціального фонду, який склався станом на 1.01.2017, для придбання циркуляційних насосів для Цибулівської ЗОШ І –ІІІ ступенів, ЗОШ І−ІІІ ступенів № 2 та Коритнянського НВК І−ІІІ ступенів. По загальному фонду за рахунок перевиконання дохідної частини станом на 1.08.2017 змінами передбачено виділення коштів на пільговий проїзд автомобільним транспортом окремим категоріям громадян; придбання туберкуліну, шин медичних Дітрекска, електрокардіографів ЮКАРД для передачі в оренду Монастирищенському відділенню КУ «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Черкаської обласної ради».

Крім того, виділено кошти для надання субвенції обласному бюджету на придбання спеціалізованого автомобіля класу «В» для медичного обслуговування населення району; на реалізацію заходів обласної програми фінансування ремонту доріг державного і місцевого значення, які проходять територією Черкаської області, та розвитку дорожньої інфраструктури на 2016−2018 роки.

Виділено кошти і на освітянські заклади. По статті «Інші субвенції» виділено кошти для надання субвенції Бачкуринській сільській раді на будівництво водогону.

Депутати районної ради розглянули низку питань, що стосуються управління майном комунальної власності, зокрема, передбачено створити з 01.09.2017 на базі сільського фельдшерсько-акушерського пункту с. Івахни амбулаторію загальної практики сімейної медицини з прикріпленими до неї селами Долинка, Лукашівка, Тарасівка, Балка, надавши в користування на умовах позички Івахнянській сільській раді автомобіль ВАЗ 2106, а центру первинної медико-санітарної допомоги − комплект комп’ютерної техніки.

Крім того, депутати надали дозвіл відділу освіти райдержадміністрації на придбання двох котлів для Шабастівської загальноосвітньої школи, трьох насосів для котелень Цибулівської загальноосвітньої школи, Монастирищенської загальноосвітньої школи №2 та Коритнянського навчально-виховного комплексу; погодили Монастирищенському комунальному спеціалізованому лісогосподарському підприємству виділення Лукашівській сільській раді пиломатеріалів для облаштування обрядового залу.

Проголосували депутати і за вихід зі складу співзасновників друкованого засобу масової інформації газети «Зоря».

Під час обговорення питання про затвердження нової редакції Статуту Монастирищенського районного будинку культури, його було знято із розгляду та направлено на доопрацювання. А ще депутати районної ради не підтримали повторне звернення райдержадміністрації щодо призначення Ніни Завертаної завідувачем районного методичного кабінету.

У ході роботи сесії народні обранці району затвердили технічну документацію з нормативної грошової оцінки низки земельних ділянок.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x