Найбільше в області подорожчало сало, а яйця − здешевшали

Найбільше в області подорожчало сало, а яйця − здешевшали

Головне управління статистики у Черкаській області повідомляє, що індекс споживчих цін у липні 2017 р. до попереднього місяця по Черкаській області становив 100,4 %.
На споживчому ринку в липні ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 0,6 %. Найбільше (на 8,7 % і 4,3 %) подорожчали сало, м’ясо та м’ясопродукти. На 1,4–0,7 % підвищилися ціни на рис, макаронні вироби, маргарин, сири, хліб. Водночас суттєво (на 10,7 % та 7,2 %) подешевшали яйця та гречані крупи, на 4,1–0,3 % – овочі, риба та продукти з риби, фрукти, кисломолочна продукція, безалкогольні напої, молоко, масло. «Нова Доба» про це дізналася в ГУ статистики в Черкаській області.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищилися на 2,5 %, у т.ч. тютюнові вироби – на 4,3 %, алкогольні напої – на 1,3 %. Одяг і взуття подешевшали на 5,2 %, зокрема, взуття – на 6,7 %, одяг – на 4,2 %.
Зростання цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 1,6 % відбулося головним чином за рахунок підвищення тарифів на каналізацію на 11,2 %, водопостачання – на 8,1 %, утримання будинків та прибудинкових територій – на 2,7 %.
У сфері охорони здоров’я ціни зросли на 0,8 %, що спричинено переважно подорожчанням амбулаторних послуг на 5,1 %. Фармацевтична продукція, медичні товари та обладнання стали дорожчими на 0,3 %.

Зниження цін на транспорт у цілому на 0,4 % зумовлено здешевленням палива та мастил на 1,3 %. Разом із тим, на 13 % подорожчав проїзд у залізничному пасажирському транспорті. Ціни у сфері відпочинку та культури підвищилися на 0,5 % в основному через подорожчання туристичних послуг на 6,9 %. Послуги ресторанів та готелів зросли в ціні на 1,6 %.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x